Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2012 11:43 - Съвет на директорите на АЕЦ „Козлодуй” – Граждани за европейско разграбване на България (ГЕРБ).
Автор: gikotev Категория: Други   
Прочетен: 6039 Коментари: 4 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Преди няколко дни беше сменен Съвета на директорите на АЕЦ "Козлодуй" ЕАД. Нека се опитаме да разберем неговия състав.

Визитките са взети от официалният сайт на АЕЦ „Козлодуй” ЕАД.

Марина Армутлиева

Председател на Съвета на директорите

Марина Армутлиева е родена на 21 август 1984 г. в гр. София. През 2009 г. се дипломира като бакалавър в Нов български университет, специалност "Екология и опазване на околната среда", а от 2011 г. е магистър по същата специалност от Минно-геоложкия университет. Марина Армутлиева е работила в няколко компании като консултант и експерт в областта на околната среда и на системи за управление (ISO), както и в Министерството на околната среда и водите като експерт по качество на горивата и транспорта. От 1 юли 2011 г. до 25 март 2012 г. е съветник в политическия кабинет на министъра на икономиката, енергетиката и туризма.

От 26 март 2012 г. е началник на политическия кабинет на министър Делян Добрев.

Говори английски и немски език.

През 2011 г. се дипломира и за по-малко от една година успява да смени „няколко компании и едно министерство”!!! Натрупва безценен „опит”, който сега прилага в качеството си на Председател на Съвета на директорите!!! Изглежда България, а не САЩ е страната на неограничените възможности? Google.com не си спомня нищо за нея, преди да влезе в министерството на енергетиката!?

Валентин Николов

Член на Съвета на директорите и Изпълнителен директор

Валентин Николов е роден през 1971 г. През 1995 г. завършва Технически университет – София, като магистър в областта на машиностроенето и двигателите с вътрешно горене. Николов е и магистър по финансов мениджмънт, СА "Димитър Ценов" – гр. Свищов. Специализирал е "Политически мениджмънт" в Летния университет в Страсбург и в Нов български университет. Притежава диплома за вътрешен одитор от MOODY International. Валентин Николов има дългогодишен опит в областта на мениджмънта, маркетинга и рекламата.

От 2011 г. е заместник-председател на парламентарната група на ГЕРБ, заместник-председател на Комисията по икономическа политика, енергетика и туризъм и член на Комисията по бюджет и финанси в 41-о Народно събрание.

 На 23 март 2012 г. е избран за заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма.

Говори английски и руски език.

Валентин Николов има дългогодишен опит в областта на мениджмънта, маркетинга и рекламата.” Може и наистина да има, но ние няма как да проверим, защото и тук биографите са забравили да споменат имена на фирми и компании, а филма „Вервайте ми!” вече сме го гледали. Няма да се ровя в Google.com, защото не един и два форума в нета шушукаха, че най-голямото мубизнес постижение е било като доставчик на детски градини, по черноморието. По сравнение с шефката това направо си е огромен опит.

Владимир Уручев

Член на Съвета на директорите

Владимир Уручев е роден на 1 октомври 1954 г. в с. Буково, Смолянско. През 1981 г. завършва Московския енергетически институт със специалност “Атомни електростанции и установки”. Придобива квалификация по бизнес организация и мениджмънт в Стопанска академия “Д. А. Ценов” през 2003 г.

Започва работа в АЕЦ “Козлодуй” през 1981 г. като оператор на реактор. Последователно заема длъжностите: дежурен на атомен енергиен блок и главен дежурен на АЕЦ (1984 г. – 1994 г.); главен експерт техническа експлоатация, ръководител на направление “Инженерно осигуряване” и ръководител на направление “Експлоатация” (1994 г. – 2000 г.). От 2000 г. до 2007 г. е главен инженер на 1-4 блок.

Завършил е различни квалификационни курсове към Международната агенция по атомна енергия (МААЕ) и Световната асоциация на ядрените оператори (WANO) – в Таежон (Южна Корея); Арагон, Илинойс (САЩ); Мадрид (Испания) и Севастопол (Украйна).

Участвал е в мисии на МААЕ и в партньорски проверки на WANO в АЕЦ “Фламанвил” (Франция), АЕЦ “Дая Бей” (Китай), АЕЦ “Мецамор” (Армения), Ленинградска АЕЦ (Русия), АЕЦ “Кола” – Мурманск (Русия).

От м. юни 2007 г. е депутат от страна на България в Европейския парламент.

Владее руски и английски език.

Нека разгледаме по-подробно само една малка част от тази „преливаща” от опит визитка., а именно: „От 2000 г. до 2007 г. е главен инженер на 1-4 блок.

Какво се случва през този период? Нека си спомним!

31 декември 2002 г. Окончателно и безвъзвратно са спрени от експлоатация блокове 1 и 2 на АЕЦ „Козлодуй”. Вече със сигурност се знае, че на 31 декември 2006 г. същата съдба ще сполети и блокове 3 и 4.

В близките месеци след това. Уручев е унил. Работата му е намаляла на половина. От 4 блока са му останали само 2, а перспективата е скоро да се прости и с тях. Трябва спешно да се предприеме нещо! Но какво? И той, най-вероятно далеч не без „приятелска” помощ, решава да се захване с ... шоубизнес! Защо един действащ инженер ще се занимава с шоубизнес ли? По две много прости причини. Първо той е чул, че след военната индустрия шоубизнеса в САЩ е втората по доходност. И понеже той така или иначе си е във военната индустрия, с действащите 3-ти и 4-ти блокове, защо да не компенсира загубите си от спрените 1-ви и 2-ри. И второ, характера на шоуто с което възнамерява да се занимава ще бъде такова, че да внушава, както на зрителите, така и на самият него надежда, че може да спаси обречените блокове 3 и 4. Пък кой знае? Може номерът и да мина? Така Уручев, пак не без „приятелска” намеса решава да продуцира реалити шоу наречено„Спасяването на блокове 3 и 4”. За целта си гласуват бюджет от минимум 300 милиона щатски долара (По курса на долара преди 10 години това прави над 600 милиона лева.). Схемата е много проста. Ролята на BigBrother, според родния сценарий, е отредена на ЕК в Брюксел, от когото/която ще зависи дали да промени или не мнението си за спирането на обречените вече два блока.  Ще се „снимат епизоди”, в които ще се изобразяват „инвестиции за повишаване на безопасността на мощностите”. Те ще се сменят с епизоди, в които родни и международни „експерти” ще убеждават публиката, че от блокове 3 и 4 в АЕЦ „Козлодуй” по-добри няма в целия свят. Не на последно място ще се появяват и картинки с родни „политици”, които по подобие на Бай Ганя ще се бият в гърдите и ще реват: „АЕЦ – Булгар, АЕЦ – Булгар!”  За разнобразие, от време на време ще се появява и самият BigBrother, клатейки сърдито глава и мръщейки се да мърмори: „Тази работа няма да я бъде!” Бюджета на шоуто ще се покрие от джоба на зрителя, чрез поскъпване на цената на тока. Ролята на глав-инженер-продуцента Владимир Уручев е да разпределя частите от бюджета за различните епизоди. Речено, сторено. Реалити шоуто стартира.

В следващите години. Сапунката „Спасяването на блокове 3 и 4” натрапчиво се насажда на българския зрител, за да се оправдае отпуснатия бюджет. За целта много добре са „мотивирани” болшинството национални и регионални медии. Особенно запомнящ се е един от епизодите на реалити формата. Главен герой в него е тогавашния кмет на София и бъдещ премиер на България Бойко Борисов. В една от сценките на спектакъла, в отговор на журналистическо питане, как ще пусне спрените блокове, той заявая, че ако е нужно ще седне, ще изучи ядрения синтез и собственоръчно ще ги пусне. Нищожна подробност е, че принципа на работа на реакторите в Козлодуй е точно обратния на ядрения синтез, а именно – верижна реакция на деление на тежки ядра. Но нали за това е шоуто? Майтап да става. А иначе не е изключено, зад кадър, той да си е поискал и стипендия, за обучението по ядрен синтез и даже да я е получил. Това е напълно възможно, с оглед на последвалите събития. Какви събития ли? Наближаването на края на 2006-та година.

3 декември 2006 г. Всички очакват Бойко Борисов да покаже диплома за висше образование по специалността „Ядрен синтез” и по този начин да умилостиви BigBrother за удължаване на живота на блокове 3 и 4, но вместо това се случва нещо съвсем друго. На 3-ти декември 2006 г. е основана партията „Граждани за европейско развитие на България” чийто неформален лидер е той самият. И понеже партиите се правят с пари, та за това и реших, че е внесъл своя дял от стипендията си. Но може и да бъркам? Последвалие събития ще потвърдят или пък ще отхвърлят това предположение.

31 декември 2006 г. 28 дни след създаването на ПП ГЕРБ блокове 3 и 4 все пак окончателно са спрени, така както е било договорено и както никой не се е съмнявал, че ще стане. Реалити формата „Спасяването на блокове 3 и 4” спира, парите са „усвоени”. Нито една стотинка от стотиците милиони „инвестирани” лева не се възвръща. На никого не е потърсена отговорност за тези пари, нито пък някой може със сигурност да каже, за какво и в какви направления са били похарчени толкова много средства.

1 януари 2007 г. България е приета за член на ЕС!

20 май 2007 г. В България за първи път се провеждат избори за членове на Европейския парламент. Под №3 в листата на ПП ГЕРБ за такъв е избран г-н Владимир Уручев. До този момент той няма нито един ден стаж и опит като политик. За сметка на това има огромен опит в безотчетно „усвояване” на огромни средства! На никой не му прави впечатление, че един доказано провален инженер-продуцент е станал политик от европейски ранг!?

 В наши дни.

 Вестник „Дневник”, 21 апр 2012

Над 250 милиона евро ще струва удължаването на живота на блоковете в АЕЦ "Козлодуй"

Вестник „Дневник”, 7 май 2012

Директорът на АЕЦ "Козлодуй" е освободен, поста поема зам.-министър Валентин Николов

С решение на Съвета на директорите на Българския енергиен холдинг от 7 май е освободен изпълнителният директор на "АЕЦ Козлодуй" ЕАД Александър Николов, съобщиха от Министерството на икономиката. Неговото място ще заеме заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Валентин Николов.

В този материал на вестника не става дума за смяна на Съвета на директорите и кои ще бъдат новите му членове. Чак след около седмица много малко медии, между другото, съобщават новината за новия състав на Съвета на директорите на АЕЦ „Козлодуй”. Вместо това болшинството национални медии много шумно съобщиха, че г-н Владимир Уручев ще бъде съветник на новият изпълнителен директор, но в същото време премълчаваха, че той става и член на Съвета на директорите. Ей така! Просто са пропуснали.

Уручев прекрасно знае, че няма как проектния ресурс (живот) на блокове 5 и 6 да е 30 години, какъвто беше той на малките блокове, чийто главен инженер е бил. Защото блокове от 1 до 4 са поколение от 60-те години, а блокове 5 и 6 - от 80-те. Освен че проектният им ресурс е 40 години, преди по-малко от 10 години бяха похарчени други едни 500 милиона евро, за „модернизацията” на блокове 5 и 6 и удължаване на живота им от 40 на 55 години. И това г-н Уручев прекрасно знае. Това го знаят и болшинството национално отговорни медии, които в продължение на години рекламираха „безпрецедентната модернизация” на блокове 5 и 6, а сега всички ги е обхванала амнезия. Пак никоя една от тези медии няма да попита, защо вместо на г-н Уручев да му се търси сметка за безконтролното харчене на 600 милиона лева (в периода 2002-2006 години), сега му се възлага да похарчи едни други минимум 500 милиона лева, без да има абсолютно никакво основание и причина за това. И пак не само няма да му се търси сметка, но скоро се очаква да бъде преизбран за трети мандат в ЕП.

Както сигурно се досещата г-н Уручев сега ще „продуцира”, пак с вашите пари, ново реалити, което ще се казва „Удължаване живота на блокове 5 и 6”. Медиите отново ще бъдат достатъчно „мотивирани и отговорни”, за да ви държат в течение на развитието на сагата. А за вас остава единствената надежда, че докато гледате кадри от новото реалити поне за мигове ще забравяте, че още дълго ще продължавате да сте граждани на най-бедната и най корумпираната страна-членка на ЕС, а също така и в топ 10 на най-нещасатните нации в света.

 Приятно гледане!

 Г. К.





Гласувай:
8



1. miroat - ГЕРБ
31.05.2012 13:48
А може би - Граждани за Енергийно Разграбване на България
цитирай
2. georgimet - Ясно е
31.05.2012 19:31
По делата им ги познаваме, и... си мълчим. Но благодарение на хора като Вас, г-н Котев, има надежда.
цитирай
3. mitjo - http://www. webcafe. bg/id_82...
06.06.2012 00:59
http://www.webcafe.bg/id_825239933_Trigalnikat_na_jivota_pazi_pri_zemetresenie
цитирай
4. uff - Уважавай, че ако изгърми далаверата за горивото...
09.06.2012 11:24
kotev написа:
бравос, тоа пат ми ареса много, почнах малко да те уважавам, ама не се гордей, тва е само началото. хареса ми, мноо си прав, баси простаците са тиа, неам думи. пич, не е истина кви прости хора ни управляват. почна да ми ставаш симпатичен, но глей да си опраиш живота, сеги кво праиш кат не си в централата, зарежи нема да опраиш света, гледай живота напреде, шото времето си варви, нечака. аре успех и обещавам да не те базикам повече, спечели ми уважението. само глей 6 години в москва да не са били напразно. аре чао.


... ще трябва да се мазните на Георги.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: gikotev
Категория: Други
Прочетен: 9832851
Постинги: 3166
Коментари: 2895
Гласове: 5354
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031