Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.03.2010 19:56 - ЧЕРВЕНАТА КНИГА
Автор: veselinvalev Категория: Изкуство   
Прочетен: 5833 Коментари: 24 Гласове:
23

Последна промяна: 10.03.2010 12:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ЧЕРВЕНАТА КНИГА   ГО ЦЕлна напоследък един въпрос нашия президент добре подстриган : „Може ли млад милиардер да лъже като дърт циганин?”   Службите се смълчаха. Философски раздумки нямали място под тяхната стряха. И истините ни отново умряха.   Политиците наши винаги крадат като за последно. А ние си чезнем безследно. И не в  имоти и в сметки швейцарски, а между редовете на стенограмите царски.   И нас - най-обикновените люде - винаги ще ни няма в цялата схема - дор не си сътворим некрадлива обществено-управна система.   А дотогава ще си теглим ярема.


Тагове:   схема,   Гоце,   ярем,


Гласувай:
23



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
1. lado - Затова бучах преди изборите като ...
09.03.2010 20:10
Затова бучах преди изборите като чилийското земетресение - в момента, в който затворят избирателните секции - ние вече сме ги овластили.
Бе я да не им отидат 90 % ОТ ИЗБИРАТЕЛИТЕ, ПЪК ДА ГИ ПИТАМ ТОГАВА.
А Тунджа така я помня - гора - джунгла, меандри, на всеки завой - пясъчен плаж, миди като джапанки, риба ....
цитирай
2. veselinvalev - lado
09.03.2010 20:25
Не искам да ти развалям спомените за Тунджа. Ама крадците и нея... Като цялата ни Българийка. Иначе са света вода ненапита. И един лев уж намат заделен, а виждаш само техните безумни строежи и първенющина по морето и навсякъде. Всичко с "некрадени" пари. И "Ама как може... Ауу... Почтеност, почтеност във всичко... Ние не сме свързани с никакви такива фирми и офшорни дружества... Ауууу... Няма такива работи... Това са клевети... Инсинуации..."
И си казваш: Да бе, то навсякъде са вашите фирми и кражби, и роби, и измислен електорат - тук и зад граница, ама все ще дойде момента да ни писне на всички. И да махнем крадците. И да си ги пратим в затвора.
цитирай
3. lado - Писнало ни е, но не знаем как - нямаме ...
09.03.2010 20:48
Писнало ни е, но не знаем как - нямаме механизми. Пълно разслояване на социума, всеки ден димки - иначе ще вземат да се концентрират върху това,че нито има концепция, нито идеология, нито мерки...всичко е един самотек.
цитирай
4. veninski - Поздравления, приятелю!
09.03.2010 20:49
Поздравления, приятелю!
цитирай
5. veselinvalev - veninski
09.03.2010 21:19
veninski написа:
Поздравления, приятелю!

Благодаря ти, Васко
цитирай
6. veselinvalev - lado
09.03.2010 21:32
lado написа:
Писнало ни е, но не знаем как - нямаме механизми. Пълно разслояване на социума, всеки ден димки - иначе ще вземат да се концентрират върху това, че нито има концепция, нито идеология, нито мерки...всичко е един самотек.


Те нещата бяха тръгнали долу-горе, но тогава измислиха престъпните организации сраснати с власта, с МВР, с Държавна сигурност, терора на мутрите, източването на предприятията, източването на банките, източването на българите отвсякъде и за всичко. Източване и на младите хора на запад. За да си установят собствеността върху това, което беше държавно. И си го направиха. Олигарси, милиардери, милионери родени за една нощ. Да не би да не са реалности. И президентът с хубавата прическа да не би да не знае за всичко това как стана. Но не е казал една дума. Защото е част от ставащото. Много съществена част. Агента Гоце го докара агента Виктор с компромата си за оня генерал кандидат-президент - и той от същите служби. А бе всички все тайна служба са. Сега агента Гоце ще си отиде заради компромата си спретнат на Дянков. В стенограмата, проечее, той заплашва цялата политическа върхушка, че ще издаде тайни за нея - кой какъв богаташ от политиците е, и че щял да пита откъде и как е станал такъв богаташ. И на всички ни е ясно, че той никога няма да го направи. Но това е играта. Играта им на политици. На мазници. И на всякакви лаици. Каквито всъщност са. Истината е, че се знае всичко и в службите им има документи за всичко, защото службите не са преставали да работят. Нали затова им се плаща. Но политиците все си играят техни компроматно-недоизказани игрички стремящи се и целящи единствено кражби и бързо забогатяване от кражби. И затова използват маши-престъпници. Престъпни схеми, престъпни организации, каквито са прочее и политическите им партии, престъпни синдикати, престъпни държавни структури, престъпни съдебни механизми за обогатяване. Всичко престъпно. Толкова са хем нагли, хем жалки всички, че е отвратително, много отвратително да ги гледаш. Ама избирателна система. Възпроизвеждат си се най-агентурно и това си е.
цитирай
7. lado - Бях му спретнал един колаж със зм...
09.03.2010 22:31
Бях му спретнал един колаж със змийски очи на Алаброса, но е толкова гаден с тях,че чак ме втресе. И го изтрих.
цитирай
8. veselinvalev - lado
09.03.2010 23:21
lado написа:
Бях му спретнал един колаж със змийски очи на Алаброса, но е толкова гаден с тях,че чак ме втресе. И го изтрих.


Хахахаха! Не си създавай караконджули, лошо въздействат на здравето. Втрисат.
И аз доста се колебах дали да пусна този текст. И почти бях готов да го забравя, ама викам си, те мен не ме забравят. Всеки ден си натрапват глупостите от всички медии. Нека и аз да си кажа отвращението от лицемерието, суетата, безочието и алчността им. В малко "възрожденска" стилистика.
цитирай
9. slavimirgenchev1953 - Тази Червена книга
09.03.2010 23:46
не е Онази Червена книга ;))), в която са вписани защитени редки дживотински видове, що биват отстрелвани на шега и от скука от млади и стари милиардери от Първата Червена книга!
Поздрави!
цитирай
10. veselinvalev - slavimirgenchev1953
10.03.2010 07:11
Младите и стари милиардери от Първата Червена книга направиха така че, бългъринът да бъде записан в Червената книга на изчезващите видове. Което, разбира се, не е довело до намаляване на отстрела му.
Аз, Слави, помня как в името на ония членско-вносни червени книжки немалка част фанатични хардлайнери повтаряха една внушена им мантра, включително и на децата си: "Ние тая власт с кръв сме я вземали и с кръв ще я дадем." Тоест те бяха готови да убият децата си, ако не са от цвета на червената им партийна книжка. Сега същите бабаити са слуги на милиардерите от Първата червена книга и никак не говорят за комунизъм и червени партийни билети. Говорят за това колко предани слуги са. И колко са благодарни на червените милиардери, че не са ги оставили на пътя, ами са им даверили охраната на заградените от милиардерите и крадени от народа фабрики, заводи, банки, курорти, имоти и всичко, всичко...
А агента Гоце е един от известнитe специалисти по история на БКП. Такъв му е бил и института. История на БКП - най-омразният предмет на мислещите честни студенти по тоталитарно време. Само този факт е достатъчен за да прецениш, що му чини въобще морала и дали той не е само конформизъм, лицемерие и нищо друго. Обръщането му на 180 градуса след идването му на власт по всички политически въпроси е факт. Тоест, този човек е абсолютно безпринципен. Само интересът е негов принцип. А позирането, фасона, външният блясък, задоволяване на егото, са същинското му амплоа. Нищо истинско държавническо няма в него. Нищо. Ама циганите, които го избираха за президент, не ги разбират тези неща. Както и хватките с милиардите. Хем де факто да си милиардер. Хем де юре да не си. И да пъхаш народа си в Червената книга на изчезващите видове бабувайки назначаването на триглава ламя за собственик на златната ябълка, за управленска сила на абсолютния грабеж, абсолютната безпринципност, с които станахме пословични из цяла Европа. Това е. Мила родна, червена, книжка с картинки. Дето хич не е е за гледане и четене. Ама телевизиите ги показват всяка вечер. Рекламите им. И милиардите им. Дето уж ги няма. И приказките за тях били само "недоброжелателни инсинуации". Тези милиарди ги виждаме на всяка крачка. И от всяка медия. Ама тях въпреки това, ги няма. Нали.
цитирай
11. eien - Политически депрограмирана пасмина
10.03.2010 10:20
е изпълнила със смрад и нетърпима воня Родината ми.
Почтеност, добро име, завоалирани мъгляви понятия в не'кви стенограми и разговори на четири очи.
Отдавна е забелязано, че най-дълбоко се каят светците, които нямат нужда от покаяние, и най-зле грешниците, които драматично се нуждаят от него.
Дали ще дочакам такъв ден?
цитирай
12. diletant - Приятелю, знаеш особеното ми от...
10.03.2010 10:35
Приятелю, знаеш особеното ми отношение към "Чичовци", заради убийствената ирония и мъдрост, с които обговаря българското... Нали си спомняш Хаджи Смион: "Политиката, чорт го зел, днес каква политика има? Аз едно време в Молдовата...". И култовата фраза на едим любим мой литературен герой - Мирончо: "Кой аз? Да си увра врата в женский хомот, да робувам на някой пъстър малакоф? Ти мислиш ли, че Мирончо е толкоз простак..."

Та присетих се, понеже подхвана темата за политиката и хомотя... Та сички сме си уврели врата в хомотя на политиците, а те развяват пъстрия си малакоф...

Те политиците Вазова може да не знаят, ама на бай Асан приказката са чували: "Ти знайш ли един хамуть колко коня мож да умори..." И ни морят...

Та, викам си дали да не вземем да се поучим от Хаджи Смионя:"Аз бягам... В Балкана, по върховете, при хъшовете, при Тотя войвода и Хаджи Димитра и ще се бия..." и Миронча: "Да се затворим в манастира и да се браним... кулите имат мазгали, а у дяда игумена има джепане за цяла войска...".

Дали не е дошло време да браним Монастира Българский...? От политиците?
цитирай
13. henzelski - "Политиците наши
10.03.2010 11:37
винаги крадат като за последно."
Ами то и затуй сме на последно място в Евросъюза, я!
цитирай
14. veselinvalev - henzelski
10.03.2010 17:28
henzelski написа:
"Политиците наши
винаги крадат като за последно."
Ами то и затуй сме на последно място в Евросъюза, я!

По много неща сме в челото, Краси, ама все са лоши.
Като извършени и неразкрити престъпления. Като аборти, инфаркти, тютюнопушене, бедност, най-нисък стандарт, най-ниско заплащане, най-крадливи политици, най-лоши пътища. Най-много дупки. Хайде стига съм изброявал, че ще се възгордеем много с толкова челни позиции.
Все още можем да се гордеем, обаче, че децата ни са най-умните в Европа.
цитирай
15. veselinvalev - eien
10.03.2010 17:32
eien написа:
Политически депрограмирана пасмина
е изпълнила със смрад и нетърпима воня Родината ми.
Почтеност, добро име, завоалирани мъгляви понятия в не'кви стенограми и разговори на четири очи.
Отдавна е забелязано, че най-дълбоко се каят светците, които нямат нужда от покаяние, и най-зле грешниците, които драматично се нуждаят от него.
Дали ще дочакам такъв ден?


Пожелавам ви да го дочакате, Ейен. Да го дочакаме. В този живот.
:-)
цитирай
16. veselinvalev - diletant
10.03.2010 17:36
diletant написа:
Приятелю, знаеш особеното ми отношение към "Чичовци", заради убийствената ирония и мъдрост, с които обговаря българското... Нали си спомняш Хаджи Смион: "Политиката, чорт го зел, днес каква политика има? Аз едно време в Молдовата...". И култовата фраза на едим любим мой литературен герой - Мирончо: "Кой аз? Да си увра врата в женский хомот, да робувам на някой пъстър малакоф? Ти мислиш ли, че Мирончо е толкоз простак..."

Та присетих се, понеже подхвана темата за политиката и хомотя... Та сички сме си уврели врата в хомотя на политиците, а те развяват пъстрия си малакоф...

Те политиците Вазова може да не знаят, ама на бай Асан приказката са чували: "Ти знайш ли един хамуть колко коня мож да умори..." И ни морят...

Та, викам си дали да не вземем да се поучим от Хаджи Смионя:"Аз бягам... В Балкана, по върховете, при хъшовете, при Тотя войвода и Хаджи Димитра и ще се бия..." и Миронча: "Да се затворим в манастира и да се браним... кулите имат мазгали, а у дяда игумена има джепане за цяла войска...".

Дали не е дошло време да браним Монастира Българский...? От политиците?


А, като чуя таквиз работи аз, и бягам да се скрия при жена си.
Типично по чичовски. Няма да ги злагаме я.
:-)
цитирай
17. elpidaa - този ярем. . . май сме срастнали с ...
10.03.2010 18:51
този ярем...май сме срастнали с него...
цитирай
18. veselinvalev - elpidaa
10.03.2010 20:21
elpidaa написа:
този ярем...май сме срастнали с него...

Хахаха. Що не вземат да приемат един закон, че да ни геномодифицират. Направо да си се раждаме с него. Да си го имаме ярема като израстък. Тогава нещата вече ще си дойдат на мястото. Ще бъдем напълно естествени.
цитирай
19. diletant - veselinvalev
11.03.2010 13:42
Чакай, друже, много бързо хукна... Изпускаме изкушението с препечения лют гювеч... Бива ли?!?!?!
:):):)
цитирай
20. veselinvalev - diletant
11.03.2010 15:37
diletant написа:
Чакай, друже, много бързо хукна... Изпускаме изкушението с препечения лют гювеч... Бива ли?!?!?!
:):):)


Прав си друже, много харно ти възвиси дело революционное по чичовски, и си е сущо национальное издайничество от строна моя да се врътна по такъвзи невозпитан и самсурнически прийом от ликата на Историята и от невобходимост за позиция достойная, превъзходная, мужкая и героическая. Затова си вземом немедлено зобележка и вопреки занятностите мои из дюкеня и важностите на еснафските ми зодолжения се връщам най-юначествено в борба народная за дело неотложное, правое и патриотически отважное. Даже сега докато ти пиша тойзи ответ соглеждам с едната глаза отвития от отдеве си пищов ингилизки и секи момент вечи съм готов да го изпробвам на гърмеж за свобода отечественая. Или барем на едно дружеское изпробвание оруж - хвъргание огненое на нишан горский. На оружие, друже diletant!!! Па ако има и лют припечен от барут гювеч... На гювеч!!! На гювеч!!!
цитирай
21. diletant - veselinvalev
11.03.2010 18:31
На оружие, брате, после гювеча лютий… Да се соберем и влезнем в соглашение... трябва да оправим, отечеството, язика и прочия… Неутерпимо ест докачение сегашное. Ако йощ седим със скръстени ръце, за народа загуба велика… Въздухът трепери, брате… На оружие…
цитирай
22. strannica - :)
12.03.2010 08:45
Поздрав!

http://www.youtube.com/watch?v=asuLi7q2hx8&feature=related

"Ставайте, робове, аз не ща ярем!"
цитирай
23. bven - Ако чакате помощ от някой - няма да се оправите никога!
21.03.2010 09:30
Ставайте, робове, аз не ща ярем - това ми харесва повече за стихотворение и за начало и за край!
цитирай
24. veselinvalev - bven
17.04.2010 13:19
bven написа:
Ако чакате помощ от някой - няма да се оправите никога!
Ставайте, робове, аз не ща ярем - това ми харесва повече за стихотворение и за начало и за край!


Като "Оправен", или като "опрАвен" пристигате тук, или като недоволен. И от какво. От дидактичност, от риторика, или от собственото си харесване. За начало и за край. Край. Тоест, може и "КРАЙ Босфора шум се вдига". "Босфор" - означава "минаването на вола". Има връзка с ярема. Благодаря ви, че наминахте, bven. Все пак помагаме с нещо относно облагородяване на риториката ви. Колкото и да сте против чакането на помощ. От някой.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: veselinvalev
Категория: Изкуство
Прочетен: 2077837
Постинги: 245
Коментари: 4521
Гласове: 15189
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930