Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.11.2012 06:26 - ГОЛАТА ИСТИНА
Автор: veselinvalev Категория: Изкуство   
Прочетен: 9295 Коментари: 32 Гласове:
17


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Реших да направя нещо, което напоследък правя доста рядко, сиреч да се поразходя малко из blog.bg. Гледам линк. Викам си, чакай да надникна. Надничам аз, чета, трогвам се, виждам как страдат от носталгия по родината тези “изгнаници клети, отломка нищожна от винаги храбър народ мъченик…”, щото туй дето го е написал Яворов за арменците, си важи и за българите. Пък били те и в Лондон. И виждам на  една от снимките - едного чете на “изгнаниците клети”, там в далечния и мъглив Лондон чете в захлас човекът брой трети на списание “Свободни поети от blog.bg. И пак се трогвам. Викам си, яяя да видя и аз това списание. Гледам го, разлиствам. И виждам, че една от “изгнаничките” и авторка на постинга към който ме отведе линка - веселата furiika.blog.bg също е в това списание, сиреч “свободен поет”. Чакай, викам си да прочета, що е тя написала, и се зачитам. Хем дълбокомислено се зачитам, хем и смехотворно. Щото на страница 18-та от гореспоменатото списание чета вицове. Събирани навярно нейде из интернет от същата furiika.blog.bg. И сред тях следния:

“На лъжата полата е къса, краката и – дълги. Усещам как бавно настръхва голата истина.”

За малко и аз да настръхна, но се въздържам и пак се усмихвам. Усмивката ми ме връща в далечната 1991 г. По него време студентите от студентския литературен клуб “Боян Пенев” в Шумен ме бяха избрали за техен ръководител. Бях наскоро завършил студент и се мотаех из университета с опции да се посветя на университетско-преподавателска и научна дейност. И опнат от ентусиазъм литературний, и с цел да поощря студентите към по мащабно творческо дело бях измислил “Национална студентска литературна награда “Орлин Дянков” за ръкопис на стихосбирка”. Дотогава награди се даваха само за отделни стихотворения, а не за ръкописи на стихосбирки. И в клуба започнаха да пристигат ръкописи на стихосбирки на студенти от цялата страна. Една от тях беше “Лапидариум” на Георги Господинов. Та нея късна пролет на далечната 1991 г. се проведоха и традиционните "Национални студентски литературни четения в Шумен”, и на тях много авторитетна комисия от безспорни специалисти определи за победител в конкурса ръкописа “Лапидариум”. И Георги Господинов си получи наградата. Месец по късно аз реших да напусна Шумен барабар опциите му за научна кариера и се завърнах в родния си град Ямбол, с опции да “се боря с живота тъй както умея” посвещавайки се на “новоизбуяващата свободно-пазарната стихия”. Ама за натрупването на първоначалния и капитал трябваше да послугувам тук-таме. Из лутанията ми тук и таме беше и нововъзникналия първи частен вестник в Ямбол “Живот и пари” на Тодор Стоянов. И един прекрасен ден му занесох ръкописа на “Лапидариум”. Без знанието на Георги Господинов. След няколко дни Тодор Стоянов ми вика, знайш ли, Весо, вика ми, че тази стихосбирка много ми хареса и взех решение да я издам. Обадих се на Георги Господинов и му казах какво иска да направи издателят на в. “Живот и пари”. Събраха се двамата, подписаха си някакъв договор и след няколко месеца отпечатаната книга “Лапидариум” бе вече обществено-литературен факт. Прочее, написана от мен рецензия за стихосбирката излезе във в. “Живот и пари” още докато стихосбирката беше само ръкопис. Та в “Лапидариум” на Георги Господинов, издадена в онова далечно време, може да се прочете следното стихотворение:

ЛИБИДО

На лъжата полата е къса
краката й - дълги
Усещам как бавно настръхва
Голата истина

Седя си сега зареян в ония далечни времена, хем съзерцателно, хем и усмихнато, и не знам защо изведнъж ми минава следната мисъл: Либидото на брой трети на списание “Свободни поети в blog.bg” настръхнал виц ли е, или така ми се струва.
Гледайки голата му истина.




Гласувай:
30



Спечели и ти от своя блог!
1. анонимен - Весо,
26.11.2012 06:50
не може да се крие дълго голата истина. И крачетата й наистина са къси.
цитирай
2. анонимен - !
26.11.2012 07:33
Пич, и аз попрелистих това списание. Едно луксозно нищонеказване с претенции да мине за литература.
цитирай
3. tili - Сега пък се обади
26.11.2012 15:00
на Г.Господинов да си потърси авторските права. Като свободен поет, какъвто Е наистина.
цитирай
4. tit - Е, Весо,
26.11.2012 18:59
важно е да има истина, която да настръхва!:):)))
Що ми се струва, че човек с такова либидо не би тръгнал да се занимава с некакви си голи истини.:)))
Безправни!:)
цитирай
5. veselinvalev - parasol
27.11.2012 08:56
parasol написа:
Весо,
не може да се крие дълго голата истина. И крачетата й наистина са къси.


Не зная, Слави, с какви крачета твоята "Елегия за Димчо Дебелянов" е попаднала в лъскавото "свободно" и "поетично" пространство на "Princess", но дано твоят истински свободен дух да ни открие нещо за тях. Ще бъде истински литературен разговор по елегията ни за истината и истинското изкуство. Поздрави!
цитирай
6. veselinvalev - kapitannemo
27.11.2012 09:04
kapitannemo написа:
Пич, и аз попрелистих това списание. Едно луксозно нищонеказване с претенции да мине за литература.


Това, което си написал, Валери, е може би най-точната и кратка рецензия за това списание, което пък някои четат с такъв апломб, че свят да ти се завие от чудене по апломба им. И вълк (Вълев) да завие (барабар с kapitaneto) по голата истина за минаването на нищоказването :)))
Поздрави за анализа!
цитирай
7. veselinvalev - tili
27.11.2012 09:43
tili написа:
на Г.Господинов да си потърси авторските права. Като свободен поет, какъвто Е наистина.


То, Лили, нали знаеш, - едно е да потърсиш, друго да намериш, а пък трето и четвърто, туй дето си го намерил, да не ти го откраднат. Особено у нас.
Из вестниците пише, че Антонина Стоянова (същата на която мъжът и беше президент на България) представлявала сега България в Световната организация за интелектуална собственост в Женева, живеела в къща с месечен наем от 5000 (пет хиляди) евро и имала дузина прислужнички и готвачи Разходите по тях, режийните по къщата и представителните пари на Антонина Стоянова стрували на България по 20000 (двадесет хиляди) евро месечно. Това всичко отгоре заплатата и, която един господ знае колко е. Та от толкова много представителни разходи едва ли и остава време за истинска защита на интелектуалната собственост.
А пък за обаждането до Георги Господинов какво да ти кажа... Едва ли ще му се обадя, защото от доста време той живее в една "Приказка за стълбата" в която аз нито работа имам в нея, нито пък ми е мястото там. Нито в приказката, нито на стълбата. Въпреки безкрайните и светкавични възможности на всички съвременни комуникации.
Поздрави за свободния ти артистичен дух, Лили! И благодарности за прекрасното ти приятелство!
цитирай
8. veselinvalev - tit
27.11.2012 10:07
tit написа:
Е, Весо,
важно е да има истина, която да настръхва!:):)))
Що ми се струва, че човек с такова либидо не би тръгнал да се занимава с некакви си голи истини.:)))
Безправни!:)


В началото бе либидото. Отподире настръхването. А още по отподире истината. Че без либидото ще кончи сапиенса. Със саде всичките си настръхвания, истини и безправности. :)))
цитирай
9. sparotok - почтеност
27.11.2012 12:34
Почтено е да се цитира автора, труда на поета също трябва да се цени...а и уважава.
цитирай
10. veselinvalev - sparotok
27.11.2012 13:32
sparotok написа:
Почтено е да се цитира автора, труда на поета също трябва да се цени...а и уважава.


Тук всъщност, Павел, проблемът не е, че не е споменато името на автора - Георги Господинов. Фурийката, която си събира по принцип нейде из интернета вицове и прави постинги по събраното, едва ли знае, че това което е преписала от някъде като виц е всъщност стихотворение на Георги Господинов. Няма лошо в събирането на вицове и създаването на добро настроение чрез тях на хората.
Проблемът всъщност е в редакторите. Защото те имат претенции, че познават българската литература. Щом заглавието на списанието, което редакторстват е "Свободни поети", би трябвало да имат такива претенции, и да знаят, че на едно стихотворение мястото му не е сред вицовете, поне в списание, което има претенциите да е и литературно. В първия брой на "Свободни поети в blog.bg" Качаклиев открадна картината "Химера" (която прочее аз му показах по съвсем друг повод). Открадна я от автора и Величко Николов, който не само, че не е блогър в blog.bg, но Качаклиев дори не знае дали Величко Николов притежава компютър и дали въобще ползва интернет, но това не му попречи да го изтипоса като "свобаден поет в blog.bg" и никак даже не му хрумна дори да намерин начин да попита Величко, може ли или не може неговата картина да бъде корица на списанието, което си е собственост на Качаклиев. Тогава Борис Тодоров (boristodorov56.blog.bg) написа, че те създателите на списение "Свободни поети в blog.bg" всъщност били направили огромна услуга на Величко Николов, щото кой пък бил пък чувал дотогава за него, кой бил чувал за художника Величко Николов. И нагло и тъпо и безочливо, нали. И сега може да кажат, че всъщност правят огромна услуга и на Георги Господинов, щото му популяризират стихотворението под формата на анонимен виц. Щото, ще кажат може би, че кой пък ще да е чувал и за Георги Господинов, този така "неизвестен" и "непопулярен" автор. И навярно сега и на този редакторски гаф, на който аз обръщам тук внимание, ще трябва също би да се гледа като на вид популяризиране, сиреч на един голям хаир за "неизвестния" Господинов от страна на "световноизвестното" им списание, което е популярно от "Арктика до Антарктика". Сиреч за него знаят хем пингвините, хем и белите мечки. За Атлантида още нищо не са споменали, ама може и не я да включат в ареалите на "всемирната" си популярност. А пък истината е, че то е "нищонеказващо" списание, както е подчертал по-горе в коментарите Валери Станков. Не е и никакво "литературно" списание, макар да се кичи с кичозното име "Свободни поети. Та и отзивите за това "всемирно" списание са почти нулеви, ако не броим, разбира се, дежурното самохвалене на Качаклиев и на още неколцина самозаблудени редактори и автори. Особено "автори" като furiika.blog.bg, събиращи вицове из интернет.
Та, Павел, проблемът е в некомпетентността на редакторите - хора с големи претенции, но с нищожни възможности. Нещо което е съвсем очевидно за тези които познават и разбират българската литературата, проблемите и, търсенията и, истинските и находки, движението на поетиките и, на истинските таланти, на истинските имена и т.н. И знаят какво всъщност е истинско литературно списание. Защото "Свободни поети в blog.bg" е нещо фалшиво, то е лъжелитературно списание с лъжливо заглавие.
цитирай
11. ka4ak - Весо,това е авторско: http://www.youtube.com/watch?v=UWuPynj5EHA&feature=youtu.be
27.11.2012 16:57
Това е моя коментар,към заклеймената!!!

"23. ka4ak - Нели,ПРЕКРАСНИ СТЕ!:)))
05.11 13:19
Усеща се и аромата на погачата,която си приготвила и с която Нашите деца,посрещат гостите!:)))
С Българи като Вас,няма да се затрием и ще обогатим света!:)))
Полезно е и кратуните в България да Светнеш,макар и от Лондон!!!:)))
Дълбок ,Поклон!!!:))))))))
Постинг: Празникът на народните будители в Лондон (обещано:)))
Автор на постинга: furiika "

А,това пък е моето обръщение,включително и към теб!:)))

"Здравейте, Приятели!
www.ka4ak.blog.bg
Скъпи приятели, радостно е да докоснем висините на мислите си и да бъдем заедно на тези страници. При представянето на първия брой, в читалището ни кръстиха „ЕЛЕКТРОННИ БУДИТЕЛИ“, а сега вложихме „Свободата да изразим най-доброто от себе си“.
Като Дракон в годината на Дракона – символ на победата на свободния
човешки дух, нека бъдем щедри и да споделим със Света този прекрасен
Български празник – „Ден на Народните Будители“!
Нека срещите в този прекрасен ден, бъдат началото на „Световен Ден
на Народните Будители“!
Древните ни корени са призвание, което сме длъжни да споделяме, за един свят на одухотворената хармония,която поезията на живота е
вложила във всички нас!
Нека бъде
СВЕТЛИНА! :)))
Обичайте и бъдете
обичани! :)))
С ОБИЧ,
Владимир Качаклиев"

Бъди здрав!:)))
цитирай
12. veselinvalev - ka4ak
27.11.2012 17:54
ka4ak написа:
Това е моя коментар,към заклеймената!!!

"23. ka4ak - Нели,ПРЕКРАСНИ СТЕ!:)))
05.11 13:19
Усеща се и аромата на погачата,която си приготвила и с която Нашите деца,посрещат гостите!:)))
С Българи като Вас,няма да се затрием и ще обогатим света!:)))
Полезно е и кратуните в България да Светнеш,макар и от Лондон!!!:)))
Дълбок ,Поклон!!!:))))))))
Постинг: Празникът на народните будители в Лондон (обещано:)))
Автор на постинга: furiika "

А,това пък е моето обръщение,включително и към теб!:)))

"Здравейте, Приятели!
www.ka4ak.blog.bg
Скъпи приятели, радостно е да докоснем висините на мислите си и да бъдем заедно на тези страници. При представянето на първия брой, в читалището ни кръстиха „ЕЛЕКТРОННИ БУДИТЕЛИ“, а сега вложихме „Свободата да изразим най-доброто от себе си“.
Като Дракон в годината на Дракона – символ на победата на свободния
човешки дух, нека бъдем щедри и да споделим със Света този прекрасен
Български празник – „Ден на Народните Будители“!
Нека срещите в този прекрасен ден, бъдат началото на „Световен Ден
на Народните Будители“!
Древните ни корени са призвание, което сме длъжни да споделяме, за един свят на одухотворената хармония,която поезията на живота е
вложила във всички нас!
Нека бъде
СВЕТЛИНА! :)))
Обичайте и бъдете
обичани! :)))
С ОБИЧ,
Владимир Качаклиев"

Бъди здрав!:)))


Фалшивите пожеланията, кухите фрази, лъжите, копи-пействаните малоумности, Качак, едва ли ще спасят изчезващия българин. Напротив той изчезва точно заради тях. Ако искаш, мога да напиша специален постинг за да ти го обясня. Макар да зная, че ти не си от хората дето много-много разбират. Но нали знаеш, такъв ми е девизът "Да избутаме "не" от "невъзможното"!" Който девиз пък никак не ми пречи никога да не си и помислям, че мога да нарека себе си, или пък някой да ме нарече "народен" или пък "електронен" "будител". "Заспала Гана" по ми е на сърце да ме наричат, отколкото с горните словоблудия. По човешко е някак си и не е изхвърляне като "чекия на пясък" както навремето един със три седмици (777.blog.bg) беше изобразил.
цитирай
13. ka4ak - Весо,сложих ти +,защото - " Не съм съгласен с това, което казваш, но докато съм жив ще защитавам правото ти да го казваш"!!!:)))
27.11.2012 18:43
Смятах я моя мисъл,но разбрах,че е на Волтер!:(((
Та и "Заспала Гана",да си ,имам надежда и вярвам,че мога да те събудя!:)))
Може и това да го е казал или написал,някой друг,но съм сигурен,че пак ще положиш подписа си на Жар Птицата с твоя ник!!!:)))
Бъди здрав в съня си!:)))
цитирай
14. veselinvalev - ka4ak
27.11.2012 20:37
ka4ak написа:
Весо,сложих ти +,защото - " Не съм съгласен с това, което казваш, но докато съм жив ще защитавам правото ти да го казваш"!!!:)))
Смятах я моя мисъл,но разбрах,че е на Волтер!:(((
Та и "Заспала Гана",да си ,имам надежда и вярвам,че мога да те събудя!:)))
Може и това да го е казал или написал,някой друг,но съм сигурен,че пак ще положиш подписа си на Жар Птицата с твоя ник!!!:)))
Бъди здрав в съня си!:)))


Някъде към края на оня постинг "ЛЪЖАТА “СВОБОДНИ ПОЕТИ В BLOG.BG”" бях написал следното:
"Списание “Свободни поети в blog.bg” е самообожествяване на Владимир Качаклиев чрез лъжа и кражба."
И как да ти кажа, Качак, в тоя предговор, който си написал към третия брой, и който по горе цитираш сам, го доказваш едно към едно. В едно изречение: "Нека бъде светлина!". Ти това изречение си го чул от Васко Кръпката по онова революционно време, в началото на 90-те, когато "Нека бъде светлина, нека има цветя!" беше бая популярна песен. И тъй като не си от хората, които биха чели Библията, аз ще ти цитирам нещо от нея. Самото нейно начало. Третия ред:
"3. И рече Бог: "Нека бъде светлина!" И стана светлина."
Та, Качак, ти често говориш неща, които не разбираш, и не знаеш. Но това не означава,че няма хора, които разбират наистина това което говориш. И на Заспала Гана даже е ясно, че съм казал истината тогава, а пък ти сега си дал едно към едно от самообожествителните си доказателства. Та вече можеш да казваш: "Мислех, че аз съм измислил: "Нека бъде светлина!", но Веселин Вълев ме светна, че той Господ го бил измислил преди мене." Та така, Качак, ако човек си мисли, че само със слушане на песни по радиото може да мине за умен и да раздава акъли на неподходящи места, най-вероятното което може да му се случи, е да стане за смях. Ама няма лошо. Смехът е здраве. Хайде със здраве!
цитирай
15. lado - Вес, освен да поздравя светлата ...
27.11.2012 23:28
Вес, освен да поздравя светлата страна на силата, друго не мога. Поздрави, приятели! :)
цитирай
16. veselinvalev - lado
28.11.2012 00:05
lado написа:
Вес, освен да поздравя светлата страна на силата, друго не мога. Поздрави, приятели! :)


Владо, че той твоя поздрав струва повече отколкото възгласа на цял римски легион строен срещу изгряващото слънце. :)
цитирай
17. henzelski - Веско,
28.11.2012 13:29
"за всеки влак си има пътници", където едни са Правостоящи, други пък Поседнали, но по-важното е, че ги има. Нъл' тъй? ;)
цитирай
18. veselinvalev - henzelski
28.11.2012 16:31
henzelski написа:
"за всеки влак си има пътници", където едни са Правостоящи, други пък Поседнали, но по-важното е, че ги има. Нъл' тъй? ;)


Имаше един влак Ямбол-Елхово, за който нещо пътниците не достигаха, и взеха че го спряха. Ама то това изключение от правилото.
Та тъй, Краси, прав си абцулютну. За всеки друм си има друмници. И за всеки шум - шумници. И за всеки ум има Умници. Па знам ли, може и да няма. Може например, за някоя улица да си няма уличници. Ама не е болка за умиралка. :)))
цитирай
19. 777 - Пич, ти кво искаш сега, да обидиш ...
28.11.2012 22:01
Пич, ти кво искаш сега, да обидиш стотина от качествените блогъри тук, защото ти е крив нещо Качак ли? Нема как да стане. Списанието е трепач, който твърди друго е субективен. )
Разбрахме, че си бесен на тоя проект ама айде малко с Бога и с прилика,а? ;)
Нямаше да кометирам, но гледам, че ме цитираш редом с Варненския чалгар Станков, което не ме кефи, а за неговите `литературни` полюции имам по-тежка дума от нищоказвация.
Фурийка радва и се дръж като джентълмен като не нападаш жена даже да не ти харесва как си прави постингите.
Не беше ли по-коректно да я попиташ как този цитат е попаднал сред вицовете?
цитирай
20. veselinvalev - 777
28.11.2012 23:46
777 написа:
Пич, ти кво искаш сега, да обидиш стотина от качествените блогъри тук, защото ти е крив нещо Качак ли? Нема как да стане. Списанието е трепач, който твърди друго е субективен. )
Разбрахме, че си бесен на тоя проект ама айде малко с Бога и с прилика,а? ;)
Нямаше да кометирам, но гледам, че ме цитираш редом с Варненския чалгар Станков, което не ме кефи, а за неговите `литературни` полюции имам по-тежка дума от нищоказвация.
Фурийка радва и се дръж като джентълмен като не нападаш жена даже да не ти харесва как си прави постингите.
Не беше ли по-коректно да я попиташ как този цитат е попаднал сред вицовете?


Валери Станков е един от големите поети на България. Той има уникален и недостижим от никой друг поетичен стил и наистина чудовищен талант да изобразява ежедневно света си в стихове, защото мисли в стихове. Не познавам друг български съвременен поет за когото думите на А. С. Пушкин "Я думаю стихами." да са в такава сила, с каквато са във Валери Станков.
А за това как ще изразявам моя критичен свят и как ще си правя постингите си, си е моя работа. Ти недей бра грижа за нея. А относно това че чалгарщината на Качаклиев, псевдообществениченето му, барабар с интригите му и истериите по списанието му изтрепа сума кадърен народ и го накара да напусне blog.bg пространството си прав. Качаклийщината опростачи и продължава да опростачва blog.bg и продължава да прогонва сума кадърен народ от blog.bg. Както простащината и беззаконието гонят хората от България и ги карат да емигрират в чужбина. Крайно време е това да бъде спряно. И то ще бъде спряно като се казва и назовава истината. Нещо което аз правя в постингите си.
цитирай
21. kasnaprolet9999 - Много си дребнав, от едно стихче, ...
28.11.2012 23:50
Много си дребнав, от едно стихче, което с времето се е превърнало на виц създаде проблем и викна дръжте крадеца. Ами че те всички вицове са своеобразно народно творчество и никъде не съм видяла да цитират авторите им. Създаваш изкуствено проблеми и ги преекспонираш с една едничка цел- да опетниш името на списанието, създателите му и блогерите, които са публикували в него, но най-вече неговия спонсор-качак. Много си прозрачен и трета година ни заливаш с банални фрази, голяма завист и злоба те мъчат, личи си от далеч.
цитирай
22. veselinvalev - kasnaprolet9999
29.11.2012 01:03
kasnaprolet9999 написа:
Много си дребнав, от едно стихче, което с времето се е превърнало на виц създаде проблем и викна дръжте крадеца. Ами че те всички вицове са своеобразно народно творчество и никъде не съм видяла да цитират авторите им. Създаваш изкуствено проблеми и ги преекспонираш с една едничка цел- да опетниш името на списанието, създателите му и блогерите, които са публикували в него, но най-вече неговия спонсор-качак. Много си прозрачен и трета година ни заливаш с банални фрази, голяма завист и злоба те мъчат, личи си от далеч.


То самото му име, заглавието на списание "Свободни поети в blog.bg" си е такова самоопетняване, че няма повече накъде.
А мен ме мъчат не злоба и завист.Злобата и завистта са в твоето съзнание. Както плоскостта и баналните фрази.
Мен ме мъчи опростачването и фанфаронщината, които заляха blog.bg. И пиша открито истината за тях. Истината, за която страхливата ти душица запушва ушенца притулена зад "ние" и зад спонсора си. Аз казвам истината от свое име в своя блог. Ясно и открито я казвам. И за казването и нямам нужда нито от спонсори, нито от нищоказващите им лъскави списания.
цитирай
23. 777 - Валери Станков е смешен пла...
29.11.2012 01:14
veselinvalev написа:


Валери Станков е смешен плач


Останалото си е твое лично мнение. Характеропатията на Станков го срива до плазмодий в най-нисша степен, а как мисли ми е трудно да схвана, защото е доста елементарен и дребнодушен типаж въртящ една и съща плоча. Не цапай Пушкин с нелепи твърдения. ;)
Недей истерясва, повече няма да ти чета глупостите. Трудно ми е да ти схвана лудването по Качака, но това са си ваши работи.
Ае... ;)
цитирай
24. veselinvalev - 777
29.11.2012 01:48
777 написа:
veselinvalev написа:


В


Останалото си е твое лично мнение. Характеропатията на Станков го срива до плазмодий в най-нисша степен, а как мисли ми е трудно да схвана, защото е доста елементарен и дребнодушен типаж въртящ една и съща плоча. Не цапай Пушкин с нелепи твърдения. ;)
Недей истерясва, повече няма да ти чета глупостите. Трудно ми е да ти схвана лудването по Качака, но това са си ваши работи.
Ае... ;)


Не съм ти пращал нито специални, нито никакви покани да посещаваш блога ми. А това че си дошъл тук и си чел това което съм написал си е твой избор. Недоброто ти словесно поведение тук говори за сериозни пропуски във възпитанието ти и общата ти култура. А за това какво аз ще правя и какво няма да правя в моя си блог, си е моя работа. Никой не ти е искал напътствия. Затова не прави и напъни да ги даваш. В твоя си блог се напъвай и си прави каквото си щеш. Сбогом.
цитирай
25. 777 - Споменаваш мое мнение отпреди 4 ...
29.11.2012 11:51
Споменаваш мое мнение отпреди 4 години и то манипулативно и това е единствената причина да коментирам в смешния ти постинг. ;)
Ти от малък ли квалифицираш хората както ти падне, щом не са на твоето мнение, батка?
Нищо лично, но кажи Качака с това, че има пари ли те дразни толкова или обичаш да мразиш дълго?
цитирай
26. lubara - Поздрави, veselinvalev!
29.11.2012 13:49
Държа в себе си третия брой на списанието, за което става дума. Не съм очарован. Защо ли, ще ме попитате. Печатът не ми допада, всичките страници ми приличат на онези карамелени бонбони "Лакта", от моето детство. Които имаха разноцветни и лъскави хартишки за опаковка. Вкусът им не беше лош, нещо като на марципан беше. Но сега като си помисля хубави са ми се виждали, защото тогава не познавах вкуса на шоколада, поради обясними причини.
И нещо друго. И трите броя имат една и съща структура, подреждане ли, както искате го разбирайте. Тоест, не виждам някакво развитие в списването на това "списание". Защо слагам кавички ли, ами защото това е една препечатка на някои от множеството постинги в блога. Какво ги обединява, освен общото и доброволно участие на авторите им в него. Според мен, нищо.
Моето пожелание към авторите е да помислят за изчистване на шаренията, която дори пречи на читателя да следи текста. И не е лошо да се обособят и намалят отделните части като например поезия, проза, пътувания, политика и общество и още две-три такива.
А за вица със заглавие "Либидото", чиста преписвация, е, може и да е неволна, всичко се случва на този свят!
цитирай
27. veselinvalev - 777
29.11.2012 16:53
777 написа:
Споменаваш мое мнение отпреди 4 години и то манипулативно и това е единствената причина да коментирам в смешния ти постинг. ;)
Ти от малък ли квалифицираш хората както ти падне, щом не са на твоето мнение, батка?
Нищо лично, но кажи Качака с това, че има пари ли те дразни толкова или обичаш да мразиш дълго?


Хареса ти нещо тук. Все викаш че няма да идваш пък все се навърташ тъдява. И все към реклама на Качака те избива. Да не си при него на заплата. Служител, таковата, някакъв, че толкоз много те интересува и толкова е важно за теб финансовото му състояние, че ако той вземе да фалира, ти пък ще вземеш да останеш на улицата. Качака е единственият в blog.bg, който наляво и надясно, под път и над парадира с пари и с твърдения, че "бил милионер във всички валути". Ами парвенющината дразни. Поне мен ме дразни. Не ме дразнят финансите му. Парвенющината му ме дразни. Защото всеки ден виждам и всеки ден ми се обаждат хора за да ми кажат, че едва свързват двата края. Българите масово живеят в мизерия и поради тази причина вече и масово изчезват. И с какво едно нищоказващо лъскаво списание "Свободни поети в blog.bg" може да им помогне в това. Заместването на истинските проблеми с измислици и лъскави глупости е част от лъскавата машина за мъгла. Мъгла, която цели да продължават да бъдат заблуждавани хората за истинските проблеми поради които са в окаяно състояние. Лъскавите машини за мъгла ме дразнят. Дразнят ме и гъзолизци като теб, анонимен 777, които с платена истерична самоотверженост държат маркучите и шланговете на машината за мъгла и крещят пропагандно: "Мъглата е прекрасна".
Разбра ли сега проблема с дразненето, батювото. А пък относно какво мисля за Качака, щом толкова настояваш, ще напиша специален подробен постинг и ще го публикувам публично в блога си - място където очевидно ще продължиш да се навърташ, защото очевидно има с какво да те привлича.
цитирай
28. 777 - Батка, ти сигурно като се отвържеш ...
29.11.2012 18:20
Батка, ти сигурно като се отвържеш от Качака си готин пич. Не правя реклама на никой и колкото познавам теб, толкова и него. Не участвам в списанието и съм в друг бранш. ;)
Против съм да се квалифицират хора и неща заради лични вражди и да меткаш под общ знаменател 100 човека от блога, щот ти е крив един.
Ако си ме разбрал ок. Ако не си остани си със здраве!
цитирай
29. veselinvalev - lubara
01.12.2012 10:10
lubara написа:
Държа в себе си третия брой на списанието, за което става дума. Не съм очарован. Защо ли, ще ме попитате. Печатът не ми допада, всичките страници ми приличат на онези карамелени бонбони "Лакта", от моето детство. Които имаха разноцветни и лъскави хартишки за опаковка. Вкусът им не беше лош, нещо като на марципан беше. Но сега като си помисля хубави са ми се виждали, защото тогава не познавах вкуса на шоколада, поради обясними причини.
И нещо друго. И трите броя имат една и съща структура, подреждане ли, както искате го разбирайте. Тоест, не виждам някакво развитие в списването на това "списание". Защо слагам кавички ли, ами защото това е една препечатка на някои от множеството постинги в блога. Какво ги обединява, освен общото и доброволно участие на авторите им в него. Според мен, нищо.
Моето пожелание към авторите е да помислят за изчистване на шаренията, която дори пречи на читателя да следи текста. И не е лошо да се обособят и намалят отделните части като например поезия, проза, пътувания, политика и общество и още две-три такива.
А за вица със заглавие "Либидото", чиста преписвация, е, може и да е неволна, всичко се случва на този свят!


Извини ме, че закъснях с отговоря си, Любо. Но така се наложи.
Благодаря ти сърдечно, че казваш откровено мнението си. И анализът ти е много точен. Безидейността на някакъв печатан продукт е точно "нищоказване". Голи препечатки от блога без свързаност помежду си. Няма проблематика, няма идея, която да е обединяваща. Киченето с някакви безсмислени и тъпи самоопределения "като електронни будители" и "свободата да изразим най-доброто от себе си", е смехотворна тъпотия. Но ако смехотворната тъпотия е била "идея" на списанието - постигнали са я.
цитирай
30. veselinvalev - 777
01.12.2012 10:13
777 написа:
Батка, ти сигурно като се отвържеш от Качака си готин пич. Не правя реклама на никой и колкото познавам теб, толкова и него. Не участвам в списанието и съм в друг бранш. ;)
Против съм да се квалифицират хора и неща заради лични вражди и да меткаш под общ знаменател 100 човека от блога, щот ти е крив един.
Ако си ме разбрал ок. Ако не си остани си със здраве!


Не ми се е случвало досега да не разбера нещо, 777. Аз съм от тези, които не само разбират, но разбират много добре. Поне ако говорим за литература.
Много здраве и на теб!
цитирай
31. sparotok - редактори
01.12.2012 13:16
Весо, аз не съм редактор, но ето вече повече от година бавя работите си. Едно, че искам да са ясни и разбираеми, а друго, че не желая неволно да ощетя някого.

Понякога дадена чужда мисъл ти се загнездва в главата и понеже съзнанието ти е на същата вълна, то може човек да се заблуди, че това е нещо негово...а то не е.

Поради тази причина все още преглеждам, пресявам...и гледам да не ощетявам никого.

Хубаво би било, ако повече хора правеха така. Вече двама души издадоха книги ползвайки мой важни открития...които приписаха на себе си. А в интернет тези, които са позаели от мен без да споменават името ми са десетки...

Ако човек загърби почтеността можеш само да го съжаляваш...

Хубави почивни дни!
цитирай
32. veselinvalev - sparotok
01.12.2012 13:56
sparotok написа:
Весо, аз не съм редактор, но ето вече повече от година бавя работите си. Едно, че искам да са ясни и разбираеми, а друго, че не желая неволно да ощетя някого.

Понякога дадена чужда мисъл ти се загнездва в главата и понеже съзнанието ти е на същата вълна, то може човек да се заблуди, че това е нещо негово...а то не е.

Поради тази причина все още преглеждам, пресявам...и гледам да не ощетявам никого.

Хубаво би било, ако повече хора правеха така. Вече двама души издадоха книги ползвайки мой важни открития...които приписаха на себе си. А в интернет тези, които са позаели от мен без да споменават името ми са десетки...

Ако човек загърби почтеността можеш само да го съжаляваш...

Хубави почивни дни!


Благодаря ти, Павел, че написа тук своята истина. И тя е безспорна. Ако човек иска да е наистина авторитетен в това което прави, трябва и да е сто процента почтен. И добре да преценява това върху което е стъпил и да го позовава точно, както и да умее да го отдели от това което самият той е надградил върху основите. Стойностните неща се създават по този начин. Останалото са видове забавления и заблуждения Някои от тях и с доста тръпчив привкус на непочтеност.
Аз зная, че когато дойде времето да излязат твоите книги, те ще са едни от най-четените в България, точно така, както твоят блог е най-четеният. Затова недей да правиш никакъв компромис при подготовката им за отпечатване. Огледай наистина всеки детайл, за да няма за какво да се закачат недоброжелателите. А такива безспорно ще има, и то доста. Защото ти преобръщаш в много голяма степен старата ни история и опровергаваш доста от приеманите досега за безспорни имена в българската историография.
Желая ти успех! И то най-голям!
цитирай
33. sparotok - благодаря ти!
02.12.2012 13:51
veselinvalev написа:
sparotok написа:
Весо, аз не съм редактор, но ето вече повече от година бавя работите си. Едно, че искам да са ясни и разбираеми, а друго, че не желая неволно да ощетя някого.

Понякога дадена чужда мисъл ти се загнездва в главата и понеже съзнанието ти е на същата вълна, то може човек да се заблуди, че това е нещо негово...а то не е.

Поради тази причина все още преглеждам, пресявам...и гледам да не ощетявам никого.

Хубаво би било, ако повече хора правеха така. Вече двама души издадоха книги ползвайки мой важни открития...които приписаха на себе си. А в интернет тези, които са позаели от мен без да споменават името ми са десетки...

Ако човек загърби почтеността можеш само да го съжаляваш...

Хубави почивни дни!


Благодаря ти, Павел, че написа тук своята истина. И тя е безспорна. Ако човек иска да е наистина авторитетен в това което прави, трябва и да е сто процента почтен. И добре да преценява това върху което е стъпил и да го позовава точно, както и да умее да го отдели от това което самият той е надградил върху основите. Стойностните неща се създават по този начин. Останалото са видове забавления и заблуждения Някои от тях и с доста тръпчив привкус на непочтеност.
Аз зная, че когато дойде времето да излязат твоите книги, те ще са едни от най-четените в България, точно така, както твоят блог е най-четеният. Затова недей да правиш никакъв компромис при подготовката им за отпечатване. Огледай наистина всеки детайл, за да няма за какво да се закачат недоброжелателите. А такива беспорно ще има, и то доста. Защото ти преобръщаш в много голяма степен старата ни история и опровергаваш доста от приеманите досега за безспорни имена в българската историография.
Желая ти успех! И то най-голям!


Благодаря ти Весо!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: veselinvalev
Категория: Изкуство
Прочетен: 2073477
Постинги: 245
Коментари: 4521
Гласове: 15189
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031