Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.01.2017 16:55 - Лявото и дясното
Автор: veselinvalev Категория: Изкуство   
Прочетен: 2795 Коментари: 3 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Между лявото и дясното у нас има два фундаментално различни принципа. Първи принцип: "Лява ръка, десен джоб." Втори принцип: "Дясна ръка, ляв джоб." Само не ме питайте кой от двата е автентичното ляво, и кой автентичното дясно.   Електоратът на двата принципа е подреден визуално в ето този постинг на  Кушел.


Тагове:   лява ръка,   десен джоб,


Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
1. kuschel - Десните не ме интересуват, но на...
04.01.2017 07:20
Десните не ме интересуват, но наистина няма автентични леви. Половинчата работа.
цитирай
2. veselinvalev - А трябва.
04.01.2017 23:12
kuschel написа:
Десните не ме интересуват, но наистина няма автентични леви. Половинчата работа.


А трябва. За да победиш врага, трябва да го познаваш. То не че има кой знае какво за познаване. Най-елементарни манипулатори са десните у нас и карагьозчии. Демек, по байтошово време го играеха леви, но в новия следбайтошов "либерален" театър го играят десни. Но "народът прост, животът - тежък, скучен", както ни е казал Вапцаров, затова и им се връзват на клишетата, че либералният капитализъм може да направи всички пребогати и пресвободни. Нъц. "Опомнихме се. Късно. Бяхме вързани жестоко....".
Проблемът с левите е също вапцаровски. "Но в затвора попаднал на хора и станал човек". То по телевизора вече у нас не можеш да попаднеш на хора, та камо ли в затвора, дето нито един политически, ами само криминелен мангал неграмотен. Демек, няма как да попаднеш на автентичен комунист с леви идеи, готов на саможертва за социална справедливост, защото вече и грамотен човек не можеш да срещнеш, такъв дето да е прочел нещо свястно и истинско, да го е приел като свой идеал за борба със злото. А истината е, че капитализмът е зло. И то много жилаво зло. И много организирано. И знае как да краде и да експлоатира чужд труд. И как да моделира и да купува политици, които да му гласуват удобните за краденето му закони. А в ляво само чалга и кючеци в масовката, досущ като в дясната масовка. Отгоре в лявото същите тарикати с капитала и приватизационният му произход. Демек, крадено от бившата социалистическата държава. И основната му цел на лявото отгоре, е също като на дясното - да краде от еврофондове и от държавни поръчки в частно фирмен интерес. Крадене, което се осигурява от тези, които управляват държавата. Уж де. Защото то държава няма. Има управляване на краденето. Това са у нас и лявата идея и дясната идея. Затова и си бъркат из джобовете. Лявото - с лява ръка в десния му джоб. А пък дясното - с дясната ръка в левия му джоб. На данъкоплатеца, разбира се. Незащитен от никого и блъскащ се от зори до късен мрак. И у нас комай все повече ще става мрак. И то безнадежден. Ако някои свестни патриоти с леви убеждения не направят чудо. Но пък знам ли, Кушел, чудеса бывают, както казват руснаците. И колкото и ти да не вярваш в чудесата, и Твореца им. :)
цитирай
3. veselinvalev - Волен Сидеров (за лявото)
04.01.2017 23:30
Как да повярваме на Радев?
Новият президент се обади. Използвал, че жена му е на пазар.Радост за битивитата.Няма новини. Пътната обстановка – добре, но не стига. Мъчи ги абстиненция. От наркотика „политика”.
И ето го – генерала. През 2005 щабът на Бойко беше измислил графичния каламбур ГЕНЕРАЛна промяна. Не знаеха, че ще дойде нов генерал на промяната. Радев сега може да им го копне, ако Деси не е измислила друго.
Какво мъчи генерала по Нова година? Държавните поръчки. Правилно. Там е далаверата. В България отдавна няма бизнес извън държавните и общински поръчки.Като по-стар от него на години и политически опит, ще му дам съвет обаче. Ако ще търси далавера, да поиска историята на приватизацията. Да започне от Костов и неговите министри. Да мине през Симеон и неговите юпита. Да включи и Нинова като шеф на „Техноимпекс” от 1997 до 2005 г. И като шеф на УС на Булгартабак от 2005 до 2007 г. Генералът да пита шефа на ПЕС Станишев защо уволни своята зам- министърка на икономиката и енергетиката през 2007 г. – бъдещия лидер на БСП Корнелия Нинова.
Да поиска генералът досиетата на приватизираните обекти след 1997 г. от институцията за следприватизационен контрол. Да поиска законодателни промени, които да позволяват разследване на всички приватизационни сделки от 1990 г. насам. Да инициира референдум по въпроса, има право. След това да предизвика референдум по въпроса трябва ли да има 4 американски, НЕ НАТОВСКИ военни бази у нас, предоставени безплатно от 2006 г.
И накрая – да извади от деловодството на президенството писменото предложение на АТАКА от 2013 г. турско-арабското име на връх Мусала да бъде сменено на Свети Иван Рилски – небесния покровител на България. Засега това стига, После ще дам и други съвети.
Всичко това може да го свърши, докато г-жа президентшата се върне от шопинг.
Тогава ще му повярваме, че е загрижен за страната.
ВОЛЕН СИДЕРОВ
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: veselinvalev
Категория: Изкуство
Прочетен: 2074695
Постинги: 245
Коментари: 4521
Гласове: 15189
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031