Постинг
07.04.2019 09:50 -
Дори чаша бира или вино на ден увеличава риска от инсулт, доказа мащабно изследване
Автор: antoninus
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 1595 Коментари: 3 Гласове:
Последна промяна: 09.04.2019 20:16
Прочетен: 1595 Коментари: 3 Гласове:
3
Последна промяна: 09.04.2019 20:16
След като 2 проучвания доказаха, че е по-важна храната, която не ядем върху нашето здраве, други две изследвания ни напомнят, че е важно да внимаваме и с това, което приемаме.
Мащабно генетично изследване в престижното медицинско списание The Lancet показва, че дори една чашка слабоалкохолно питие на ден увеличава кръвното налягане и риска от инсулт.
Изследователи от Великобритания и Китай проучвали 500 000 души от Китай в продължение на 10 години. Те казват, че откритията им се отнасят не само за китайците, а за цялото население на Земята и представляват най-силните доказателства досега за ефекта от алкохола.
Изследователите от Оксфордския университет, Пекинския университет и Китайската академия за медицинска наука открили, че:
- едно до две питиета на ден увеличават риска от инсулт с 10-15%;
- четири питиета на ден увеличават риска от инсулт с 35%.
За целите на тяхното проучване едно питие е дефинирано като малка чаша вино или бутилка бира, или 25 до 35 мл твърд алкохол.
Проучването не открива никакви доказателства, че умереното пиене има защитен ефект за организма, с други думи, то не намалява риска от инсулт.
Когато става въпрос за влиянието на алкохола при риска от инфаркт, изследователите казват, че това все още не е ясно и е необходимо да бъдат събрани още данни през следващите няколко години "Твърденията, че виното и бирата имат магическо защитно влияние не се потвърждават", казва авторът на изследването проф. Ричард Пито от Оксфордският университет.
В същото време друго друго проучване показва, че веганите имат по-ниски нива на мазнини и по-високи нива на антиоксиданти в тялото си.
Проучванията показват и, че антиоксидантите могат да предотвратят някои заболявания, като рак.
Веганите също имат повече противовъзпалителни свойства в телата си.
Проучването обхваща 840 души, които следват пет стила на хранене: - вегани (без животински продукти); - лакто-ово вегетарианци (разрешени са яйца и млечни продукти); - песко-вегетарианци (хора, които ядат риба, но не месо); - полу-вегетарианци (месото се консумира по-малко от веднъж седмично, но повече от веднъж месечно); - не-вегетарианци.
Учените изследват проби от кръв, урина и мазнини на участниците в проучването, за антиоксидантни, наситени мазнини, ненаситени мазнини и нива на витамини.
Проучването показва, че веганите имат най-високи нива на каротеноиди (антиоксидант), както и изофлавони и ентеролактон, съединение, което може да намали възпалението. По-високите нива на хронично възпаление са свързани с редица заболявания, включително рак.
И докато вегетарианците имат сходни биомаркери, резултатите за полу-вегетарианците не се различават драстично от тези, които ядат месо.
Те също имат най-високи нива на ОМЕГА-3 мастни киселини в телата си. Това беше изненадващо за мен, тъй като много години съм чувал, че който не яде риба често, ще има недостиг от тях. Орехите, лененото семе и чиа семената обаче са имат много растителни омега-3.
Изт. https://www.medicalnewstoday.com/articles/324869.php?fbclid=IwAR2pOJxaKmtbktaJI6O_UeWwkGqe0uVb1zo9uoeFmS1BM6AwEaOYIOSX1F4
https://m.offnews.bg/news/Zdrave_18753/Dori-chasha-bira-ili-vino-na-den-uvelichava-riska-ot-insult-dokaza-ma_700701.html?fbclid=IwAR3nfvxVMdg0VW9oRzlIVMWBgy062xlQyRjk--0Q8LwXGOy22d4zlT_Vx80
https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(18)31772-0/fulltext
Мащабно генетично изследване в престижното медицинско списание The Lancet показва, че дори една чашка слабоалкохолно питие на ден увеличава кръвното налягане и риска от инсулт.
Изследователи от Великобритания и Китай проучвали 500 000 души от Китай в продължение на 10 години. Те казват, че откритията им се отнасят не само за китайците, а за цялото население на Земята и представляват най-силните доказателства досега за ефекта от алкохола.
Изследователите от Оксфордския университет, Пекинския университет и Китайската академия за медицинска наука открили, че:
- едно до две питиета на ден увеличават риска от инсулт с 10-15%;
- четири питиета на ден увеличават риска от инсулт с 35%.
За целите на тяхното проучване едно питие е дефинирано като малка чаша вино или бутилка бира, или 25 до 35 мл твърд алкохол.
Проучването не открива никакви доказателства, че умереното пиене има защитен ефект за организма, с други думи, то не намалява риска от инсулт.
Когато става въпрос за влиянието на алкохола при риска от инфаркт, изследователите казват, че това все още не е ясно и е необходимо да бъдат събрани още данни през следващите няколко години "Твърденията, че виното и бирата имат магическо защитно влияние не се потвърждават", казва авторът на изследването проф. Ричард Пито от Оксфордският университет.
В същото време друго друго проучване показва, че веганите имат по-ниски нива на мазнини и по-високи нива на антиоксиданти в тялото си.
Проучванията показват и, че антиоксидантите могат да предотвратят някои заболявания, като рак.
Веганите също имат повече противовъзпалителни свойства в телата си.
Проучването обхваща 840 души, които следват пет стила на хранене: - вегани (без животински продукти); - лакто-ово вегетарианци (разрешени са яйца и млечни продукти); - песко-вегетарианци (хора, които ядат риба, но не месо); - полу-вегетарианци (месото се консумира по-малко от веднъж седмично, но повече от веднъж месечно); - не-вегетарианци.
Учените изследват проби от кръв, урина и мазнини на участниците в проучването, за антиоксидантни, наситени мазнини, ненаситени мазнини и нива на витамини.
Проучването показва, че веганите имат най-високи нива на каротеноиди (антиоксидант), както и изофлавони и ентеролактон, съединение, което може да намали възпалението. По-високите нива на хронично възпаление са свързани с редица заболявания, включително рак.
И докато вегетарианците имат сходни биомаркери, резултатите за полу-вегетарианците не се различават драстично от тези, които ядат месо.
Те също имат най-високи нива на ОМЕГА-3 мастни киселини в телата си. Това беше изненадващо за мен, тъй като много години съм чувал, че който не яде риба често, ще има недостиг от тях. Орехите, лененото семе и чиа семената обаче са имат много растителни омега-3.
Изт. https://www.medicalnewstoday.com/articles/324869.php?fbclid=IwAR2pOJxaKmtbktaJI6O_UeWwkGqe0uVb1zo9uoeFmS1BM6AwEaOYIOSX1F4
https://m.offnews.bg/news/Zdrave_18753/Dori-chasha-bira-ili-vino-na-den-uvelichava-riska-ot-insult-dokaza-ma_700701.html?fbclid=IwAR3nfvxVMdg0VW9oRzlIVMWBgy062xlQyRjk--0Q8LwXGOy22d4zlT_Vx80
https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(18)31772-0/fulltext
Ура!!! Това е за нас!!! Уцелихме десятка...
НЕЛЕЧИМИЯТ РАК И ЕДИН ДОКТОР, КОЙТО ЗНАЕ...
Вечер в дъното на душите
НЕЛЕЧИМИЯТ РАК И ЕДИН ДОКТОР, КОЙТО ЗНАЕ...
Вечер в дъното на душите
ЧЕРВената БАБ-Чица,от Червена вода.Русе
8 причини да си купите мултикукър
РАДЕВ КЪДЕ СИ, ПРАВИТЕЛСТВОТО И НАРОДНОТ...
8 причини да си купите мултикукър
РАДЕВ КЪДЕ СИ, ПРАВИТЕЛСТВОТО И НАРОДНОТ...
Следващ постинг
Предишен постинг
Целта на бирата е да съкрати населението.
цитирайradostinalassa написа:
Целта на бирата е да съкрати населението.
По-скоро трупане на огромни печалби.
Редовната консумация на алкохол може да съкрати живота ви с години https://www.manager/nauka-i-zdrave/redovnata-konsumaciya-na-alkohol-mozhe-da-skrati-zhivota-vi-s-godini?fbclid=IwAR0HUFjc79ow9RyOfZlvBMqE4EW8u-GldMgJUBCmxtyB3u5B5jZRTZvkw0s
цитирай