Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.07.2016 20:18 - Евгений Михайлов - доносник? - НЕ!!!
Автор: merlin68 Категория: Политика   
Прочетен: 5516 Коментари: 12 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Днес много коментатори си припомниха стария виц за българския казан в ада, дето никой не го пазел, но и никой не можел да избяга от вътре защото останалите го дърпали обратно. Припомниха си за пословичната българска завист, за Нане дето викал - не е важно на мен да ми е добре, важно е на Вуте да му е зле.
Когато един народ може да се шегува с отрицателните си качества, той е силен народ.
Когато един народ постоянно изтъква единствено благородните си пориви и геройства, той е калпав народ.
Когато един народ започне не на шега да изтъква само лошите си качества, той е обречен народ.
Днес ние не се надсмиваме над слабостите си, ние говорим за тях с омраза към самите себе си, а това наистина е страшно.
Иначе завистта, злобата и въобще всички отрицателни, както и положителни качества са присъщи на човека. В зависимост от средата тези качества се проявяват в различна степен, баланса между тях е крехък и зависи от състоянието на обществото.
За още нещо си припомниха днес коментаторите - болната тема с доносниците на ДС. Мнозина нарекоха в прав текст Михайлов - доносник. И това твърдение подобно на пословичната българска завист не е много вярно. Трябва да се прави разлика между доносник и клеветник, защото двете не са въобще синоними. За ДС, както и въобще за всяка служба за сигурност в миналото и днес, доносниците са важен фактор за успешната им дейност защото предоставят фактически вярна информация. Клеветниците - напротив, те са в състояние да провалят дейността на службите за сигурност поради представянето на невярна, а просто желана информация.
В този контекст на мисли Михайлов няма как да е доносник, той просто е събрал (а, по вероятно са му събрали) изрезки от вестниците с негативно за Бокова съдържание. Това съдържание Михайлов по никакъв начин не може да знае дали е вярно. Той просто го е подплатил с малко антикомунистическа риторика и разпратил. Има във всичко това разбира се и хумуристичен елемент - Михайлов е разпратил този "донос" до хора, които са много, много по-запознати с деянията и личността на г-жа Бокова.
Остава въпроса защо го е направил, какъв е мотива? - Четейки някои коментари на първосигнални, вечни борци с комунизма, мога да приема, че евентуален мотив е точно това му амплоа (като уточнявам, че въобще не го познавам този човек). Но тоя Михайлов бил интелектуалец - режисьор, не просто някакъв си Славун, или АпростУл. На интелигента подобни мракобесни чувства като омразата към нещо дето го няма би трябвало да са му чужди. В тоя ред на мисли, сигурно ще да е имал някакъв интерес та да клевети така г-жа Бокова. Не просто интерес, а голям интерес, иначе не би се излагал, все пак като интелигентен човек сигурно си е давал сметка как ще погледне на него огромната част от българското общество.
Преди време попаднах на една интересна статия препечатана от Форбс, прочетете я, интересна е!
glasove.com/categories/skandalyt/news/forbs-zadkulisnite-igri-i-balkanskiyat-sindrom-u-kristalina-georgieva
Та се чудя дали кучето не е заровено точно там? Като си припомним скандала с шумното, публично орезиляване на кандидатката на ГЕРБ за еврокомисар, когато тя не се съгласи да се откаже от номинацията в полза на Кристалина Георгиева. Георгиева тогава от Световната банка директно скочи във висшето ръководство на ЕС като представител на България. В България по това време напълно неизвестна, но затова пък чудесно известна на финансовите среди в САЩ. Абсолютно несъмнено, тя щеше да е и номинацията ни за секретар на ООН, ако както пише и в статията, от Кремъл еднозначно не бяха заявили, че на кандидатурата й ще бъде наложено вето.
И все пак, просто завист по женски, по български, или пък има още нещо?
Допускам, че кандидатурата на г-жа Бокова пък е неприемлива за САЩ, да те могат да наложат вето и да я спрат...но. Но ако Кремъл може да си позволи спокойно да наложи вето на българския кандидат, то от САЩ не могат. Не могат защото ние сме съюзническа държава и подобно вето е някак грозно. Та сега някои хора помагат на "съюзниците" ни, хем да не се избере неизгодния за тях кандидат, хем те да не гласуват срещу нето.




Гласувай:
15



1. mt46 - https://www.24chasa.bg/novini/article/5678054
29.07.2016 21:23
Постовете в ООН не ме интересуват особено, но се запознах с този случай... Изявата на Михайлов не ме изненадва, това е типично българска работа... Погрешно е да мислиш, че всички интелектуалци са с висок морал...
цитирай
2. merlin68 - Постовете в ООН не ме интересуват ...
29.07.2016 21:27
mt46 написа:
Постовете в ООН не ме интересуват особено, но се запознах с този случай... Изявата на Михайлов не ме изненадва, това е типично българска работа... Погрешно е да мислиш, че всички интелектуалци са с висок морал...


Всъщност не съм си и помислял, че интелектуалците са с висок морал:) Просто считам, че постъпката му не е продиктувана от завист или злоба, а от интерес.
цитирай
3. mt46 - Ето някои мнения:
29.07.2016 21:28
http://epicenter/article/Ogromen-skandal--Evgeniy-Mihaylov-e-razpratil-klevetnichesko-pismo-sreshtu-Irina-Bokova/106745/2/0
Андрей Райчев, социолог: Омразата оглупява човека! Сезонът на канарчетата отдавна свърши




Изглежда, г-н Михайлов си мисли, че сезонът на канарчетата продължава. Но сезонът на канарчетата свърши мнооого, много отдавна. Това е методът, по който по-големите гадове измежду ченгетата замазваха предишния си живот и измолваха новата власт да ги обича. Това е гнусотия.

Мотивът е смесица между омраза и страх. Омраза към Бокова и страх, че тя ще спечели. Не е само г-н Михайлов тук. Вчера четох “цитат” от националното радио, че се е състояло второто гласуване (което не е вярно), че Бокова е пак трета, но че второто гласуване ще бъде на 5 август! Действително омразата оглупява човека!


Вежди Рашидов, министър на културата: Да се научим да се обединяваме




Хубаво е да се научим да се обединяваме, когато става въпрос за национални приоритети. Когато няма друга кандидатура и когато касае България, българите трябва да се научим - в името на тези 8 букви да се събираме на едно място и да защитаваме българския интерес.

Жалко, че докато светът се глобализира, ние отново търсим пътища за разделение. Етносите и цветовете нямат никакво значение, когато става въпрос за авторитета на българската държавност.


Д-р Тодор Чобанов, зам.-кмет на София по въпросите на културата, образованието и спорта: Има защо да сме благодарни на Бокова




“За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което имат тук хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата”, е писал Иречек през 1881 г.

А всички има защо да сме благодарни на Ирина Бокова и на ЮНЕСКО за това, което се случи на София и на България - столицата ни стана град на киното, и то в конкуренция с Лос Анджелис. Приети бяха знакови традиции и обичаи в нематералното културно наследство - примерите са много.


Проф. Огнян Герджиков, НДСВ: Потресен съм!




Потресен съм. Ако това не е някакъв як компромат срещу самия Евгени Михайлов, мога да кажа, че съм изключително неприятно изненадан, потресен и разочарован от този човек.

Той ми се струваше принципен и демократ. Но не мога да си представя какъв човек би действал по подобен начин срещу българска кандидатура, която има наистина шансове да представи добре страната ни. Обичам България и не мога да позволя човек като Бокова, която има шанс да заеме изключително висока световна позиция, да бъде омаскарен.
цитирай
4. krumbelosvet - Това не е българска работа
29.07.2016 23:16
Това е макартистка работа. От милионите българи се намери един, нека са няколко, нека са сто. След четвърт век макартистка пропаганда, като прибавим и това, че някои и 45 години преди това слушаха "Гласът на Америка" т.е. пак макартизъм, та, след 70 гпдини макартизъм, само няколко негодници е комплимент за нас
цитирай
5. merlin68 - Това е макартистка работа. От ми...
30.07.2016 00:01
krumbelosvet написа:
Това е макартистка работа. От милионите българи се намери един, нека са няколко, нека са сто. След четвърт век макартистка пропаганда, като прибавим и това, че някои и 45 години преди това слушаха "Гласът на Америка" т.е. пак макартизъм, та, след 70 гпдини макартизъм, само няколко негодници е комплимент за нас


Така е, прав си!
Днес на практика хора с различна политическа ориентация се обединиха в мнението си, че направеното от Михайлов е позорно деяние и застанаха зад българския кандидат г-жа Бокова. Няма завист, дори напротив, видя се, че непоносимостта към подобно уронващо престижа на страната ни поведение може да обедини до голяма степен българите.
цитирай
6. born - Предходният коментар е абсолютно точен !
30.07.2016 18:58
Какъв режисьор е този Генчо Михайлов ? Какво толкова е създал като такъв специалист ? Някакво филмче на средно, даже под средно ниво. Що се отнася до интелектуалните му възможности , моля ви ! Спомням си го като опонент на Жан Виденов в дебат преди изборите през 1994 год. Пълна скръб ! Две думи не можа да скалъпи като хората. Тогава симпатизирах на СДС и се запитах как е възможно такава посредствена личност да бъде представител, че и зам.председател на СДС ! Ако не е било с провокативна цел, чие е било хрумването да изкараш на дебат човек без мисъл, без всякаква подготовка и без никакъв речник срещу един бивш печен организационен работник като Виденов с дар слово и ясна мисъл в израза. Пълен комплексар и бездарник !
цитирай
7. brancaleon - Здравей.
30.07.2016 20:15
По същият начин можеха да плеснат кандидатурата на Искра Федосиева или Ирен Кръстева например, пък после да те обвиняват, че си се отдал на най-лошите черти на българите, че трябва да застанеш зад българската кандидатура вместа да се отвратиш, че трябва да се показва единство вместо нещо друго и така нататък ..... удобни и манипулативни приказки за принципни неща в подкрепа на някакво си нещо.
В Демократична държава, всеки може да каже какво мисли за БГ кандидатурата на Бокова в ООН, защото има това право.
цитирай
8. apostapostoloff - Стига глупости, бе!
30.07.2016 20:54
Бокова е виден деятел на Българската комунистическа партия и от нейно име се кандидатира за вицепрезидент на страната.

Бокова разполага с огромно съсътояние, чиито произход е неизяснен. Това изрезки от вестници ли са, или факти?

Косъмът на Бокова не е чист! Не може някакъв нечистоплътен комунист да управлява ООН. Точка, толкоз.
цитирай
9. merlin68 - По същият начин можеха да плеснат ...
30.07.2016 21:20
brancaleon написа:
По същият начин можеха да плеснат кандидатурата на Искра Федосиева или Ирен Кръстева например, пък после да те обвиняват, че си се отдал на най-лошите черти на българите, че трябва да застанеш зад българската кандидатура вместа да се отвратиш, че трябва да се показва единство вместо нещо друго и така нататък ..... удобни и манипулативни приказки за принципни неща в подкрепа на някакво си нещо.
В Демократична държава, всеки може да каже какво мисли за БГ кандидатурата на Бокова в ООН, защото има това право.


Да си изразиш мнението е едно, да пращаш мейли с клевети из ЮНЕСКО и ООН, е съвсем друго. И по телевизии и по радиа имаше хора които се изказваха срещу тази кандидатура - никой нищо не им каза нали? Аз лично не си спомням Михайлов да е изразил някакво публично мнение, а сега когато започнаха гласуванията, изведнъж разпраща клевети. Категорично това е постъпка на нищожество, постъпка вредяща повече на България, отколкото на г-жа Бокова.
цитирай
10. merlin68 - Бокова е виден деятел на Българс...
30.07.2016 21:27
apostapostoloff написа:
Бокова е виден деятел на Българската комунистическа партия и от нейно име се кандидатира за вицепрезидент на страната.

Бокова разполага с огромно съсътояние, чиито произход е неизяснен. Това изрезки от вестници ли са, или факти?

Косъмът на Бокова не е чист! Не може някакъв нечистоплътен комунист да управлява ООН. Точка, толкоз.


Виден деятел - така е, ти си невиден деятел, затова няма да припариш в ООН, независимо, че се бараш антикомунист. Може би ако по времето на комунизма бе такъв, сега щеше да си достойна българска кандидатура, но уви невиден деятел си ти.
Не знам колко несметно богата е Бокова, но сигурно в ООН има и значително по-богати от нея. И не знам как не си забелязал обаче в приоритетите на ООН отсъства борбата с комунизма:)))
цитирай
11. wasp - Хайде още едно краставо магере...
31.07.2016 19:36
се качи да реве на баира на боковица!
цитирай
12. merlin68 - Хайде още едно краставо магере. . . ...
31.07.2016 20:35
wasp написа:
Хайде още едно краставо магере... се качи да реве на баира на боковица!


Реви си колкото си искаш щом те мъчи крастата
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merlin68
Категория: Политика
Прочетен: 1679802
Постинги: 293
Коментари: 4201
Гласове: 19298
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031