Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.04.2012 00:05 - Невърмайнд
Автор: zeni Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1358 Коментари: 4 Гласове:
2

Последна промяна: 22.04.2012 00:06


Всяка сутрин се събуждаше с чувството за изхабеност. Ставаше от леглото чак след 3-тото иззвъняване на алармата и с нежелание нахлузваше смачканите дрехи от вчера, скупчени на стола.
След около 5 минути взиране в изпитото лице в огледалото, през които размишляваше какъв и къде е смисълът на всичко това, си даваше сметка, че тези дрехи вонят - най-често на цигари, но понякога и по-лошо. Непохватно се изхлузваше от тях и ги запокитваше в коша за пране, който - както винаги - преливаше от няколко дни.
Обикновено в този момент изведнъж се разсънваше и дори изпадаше в лека паника, представяйки си, как сега ще се окаже, че няма какво да облече и целия ден ще отиде по дяволите. И без това вече беше закъснял за работа..
Отваряше гардероба с разтуптяно сърце, след което с облекчение въздъхваше при вида на купчинката чисти дрехи. Грабваше няколко и след минута вече се беше напъхал в тях. След още 2 минути вече ги беше сменил с други - далеч по-подходящи за деня. Обичаше да подбира облеклото си така, че то да показва настроението му. Напоследък, обаче, все оставаше недоволен, защото нищо не можеше да изрази душевната му разпокъсаност и нищета.
Както винаги време за закуска не оставаше. Спираше набързо пред трамвайната спирка и съпроводен от изпълнените с ненавист и пенсионерска безпомощност погледи на чакащите, изхвърчаше от колата без да я гаси. Купуваше си поничка и кафе от Dunkin Donuts, от които направо му се гадеше вече. Докато мисловно проклинаше флегмаичността на момичето зад щанда, пресмяташе наум крачките които ще трябва да изтича, за да се озове възможно най-бързо отново зад волана. Изведнъш се усещаше, че от известно време момичето му подава плика с отдавна поръчаната поничка. Грабваше го припряно, пожелаваше приятен ден и хукваше към колата. На средата на пътя, се сепваше и псувайки се връщаше в заведението, за да си вземе рестото/портфейла/кафето.
Почти никога не успяваше да стигне на време за работа. Сградата беше нова и навсякъде вратите се отваряха с магнитни карти, поради което нямаше как да скрие закъсненията си. По тази причина трябваше да се прави на дебил пред началниците си, за да им се хареса достатъчно и да не се стига до неудобни дискусии, засягащи работното му време.
Правенето на добро впечатление включваше също и излизане по снобарски заведения, пиене на скъпо уиски, хазарт и глупави, костюмарски шеги за жени и проститутки. Най-дразнещото от всичко беше, че много по-рядко тези излизания включваха истински жени и проститутки, което само го стимулираше да намразва още повече професията си и да затвърждава мнението си, че истинските дебили всъщност са шефовете му, а не той.
Все пак успяваше някакси да се примири със всичко това, като се успокояваше, че до някаква степен това е бохемския живот, за който едно време толкова беше мечтал.
Отделно, че от много време насам беше спрял да взима достойнството си, когато ходеше на работа. Вместо това старателно го събличаше, сгъваше го на осемнайсет и го оставяше в колата, преди да я заключи.
Чудно за къде ли го пазеше толкова, при положение че почти никога не го ползваше.



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. gossipm - .
22.04.2012 00:10
Уникално е!Браво! :))))
цитирай
2. stumble - :)
23.04.2012 22:14
страхотно :)
цитирай
3. анонимен - Лили
24.04.2012 10:02
колко много напомня на моя живот :(
цитирай
4. zeni - re:
24.04.2012 21:15
анонимен написа:
колко много напомня на моя живот :(


Лиленце, опитала съм се да опиша негативите в ежедневието на работещия човек. Предполагам всеки, който изпитва нужда от промяна, би разпознал себе си в разказчето.
Всичко което е ежедневно, рано или късно ни омръзва - промята винаги е хубаво нещо (дори и първоначално да не изглежда така)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zeni
Категория: Лични дневници
Прочетен: 28553
Постинги: 38
Коментари: 15
Гласове: 27
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031