Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.09.2020 21:57 - Обсъждане на най-скандалната новина от тази седмица
Автор: zaw12929 Категория: Политика   
Прочетен: 11810 Коментари: 2 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Обсъждане на най-скандалната новина от тази седмица в студиото на Лице в лице: «На пенсионерите вече им е минал животът, нека да умират, няма да съжаляваме за тях. Ако не ги довърши високото кръвно или проблемите със сърцето, нещо друго ще ги убие. Няма смисъл да харчим пари за възрастни хора!»

Преди няколко дни беше широко разпространена в социалните мрежи екранната снимка на скандалното съобщение на Цветеслава Минкина, заместник- главен фармацевт в България. След като това стана известно на публичността, тя изтри профила си във Facebook. Но все още имаме екранна снимка на нейния запис, кято ви демонстрираме.






Гласувай:
14



1. zaw12929 - ПОСЛЕДНО СТАНИШЕВ ПРЕИЗЧИСЛИ П...
23.09.2020 22:05
ПОСЛЕДНО СТАНИШЕВ ПРЕИЗЧИСЛИ ПЕНСИИТЕ. ТОЙ ДОРИ ЗА КОЛЕДА И ВЕЛИКДЕН ДАДЕ НА ВСЕКИ ПЕНСИОНЕР 150 ЛЕВА

ДА НЕ СМЕ ДНЕС ПЕНСИОНЕРИТЕ, КАТО ЦИГАНИТЕ ПОМИСЛЕТЕ ЗАЩО АЗ НЕ ИСКАМ НИТО ГЕРБ НИТО ПАРТИИТЕ, КОИТО СЕГА СА В ПАРЛАМЕНТА. ОСТАВКААААААА
цитирай
2. zaw12929 - РИЗОВА РАЗСЛЕДВА:
25.09.2020 06:15
Водеща Лице в Лице: "Не е за вярване! 4000 лева за една опаковка. Защо е толкова скъпо? И как щяха да го продадат за най-ниската цена, бюджетът просто няма да понесе такива разходи?"

Румен Вълчев: 4 хиляди, това е стойността, която предложиха на французите и те се съгласиха. Тук Цветлеслава Минкина беше права, в чужбина наистина са готови да платят големи пари.

Причината е проста - това е единственото лекарство в света, което може напълно да излекува сърдечно-съдовата система на човека, връщайки го в здраво състояние. Вие самият вероятно знаете, че сърдечните заболявания са причина за две трети от смъртта в света. Лекарството напълно избавя човека от тях. Без операция и риск от смърт на операционната маса. Кръвното налягане престава да се увеличава, съдовете се подобряват, което означава, че ЧОВЕК ЩЕ ЖИВЕ МНОГО ДЪЛГО.

Цената на лекарството в производството, доколкото знам, е 220 лева. Планираше се да се компенсира по-голямата част от тази сума от Българския медицински фонд, както и да се даде лекарството на хората по програмата за най-ниска цена.

Водеща Лице в Лице: "Въпрос към г-н Красимир Сачев - какво е това лекарство, че са готови да го купят за такава цена в чужбина? 4000 лева за една опаковка, това е прекалено скъпо"

Красимир Сачев: Това е лекарството, над което екипът на Софийския институт по сърдечно-съдова патология работи повече от десет години. Резултатът беше създаването на уникално лекарство, което е в състояние напълно да излекува сърдечно-съдовата система на човека, дори да я върне в първоначалното си състояние. Дори ако човек има тежко сърдечно - съдово заболяване. Сърдечната недостатъчност, инсултът и инфарктът са причините за две трети от смъртните случаи в света. Лекарството може да предотврати и трите патологии и да предотврати ранната смърт на човека. Это защо този препарат има такова невероятно търсене.

Водеща Лице в Лице: "И какво точно то прави?"

Красимир Сачев: Това е сложно лекарство, което действа върху цялата сърдечно-съдова система наведнъж, като едновременно решава няколко проблема.

Изчиства напълно съдовете от замърсяване и разтваря кръвни съсиреци. С ПОМОЩА НА УНИКАЛНО ВЕЩЕСТВО - АЛФХАЙДРОКАЛЦИКЛЕРОЛ. ШВЕЙСКИТЕ УЧЕНИ ПОЛУЧИХА НОБЕЛНА НАГРАДА ЗА ОТКРИВАНЕТО НА ТОВА ВЕЩЕСТВО. Холестерол, мастни натрупвания, кръвни съсиреци - всичко това е в миналото. Важното е, че исхемичната артерия също се изчиства, което намалява до нула риска от инфаркт на миокарда.

Започва процеса на регенерация на сърдечния мускул. Повредените участъци се възстановяват, сърдечните клапи се връщат към нормалното си състояние, които обикновено се повреждат при високо кръвно налягане.

Възстановява и укрепва повредените стени на кръвоносните съдове. Предотвратява се рискът от руптура на съдовете и мозъчен кръвоизлив. Като цяло съдовете стават напълно здрави и еластични, както в младостта. ПРОДУКТЪТ СЪДЪРЖА ОКОЛО 50 ПОЛЕЗНИ ЗА СЪРЦЕТО И ЗА СЪДОВЕТЕ МАКРО- И МИКРОЕЛЕМЕНТИ И СЪЩО ВИТАМИНИ.

В резултат на това виждаме цялостно възстановяване на човешката сърдечно-съдова система. Човек се връща в абсолютно здравословно състояние. Потвърждава се от многоетапни клинични изпитвания, че лекарството помага дори в случай на изключително тежко състояние на пациента. Ако едновременно имате коронарна болест на сърцето, скокове на кръвното налягане, аритмия и тахикардия - лекарството пак ще помогне. Важено е това, че хипертонията, тоест високото кръвно налягане, се премахва напълно. Това е първопричината за всички заболявания на сърцето и кръвоносните съдове.

Водеща Лице в Лице: "Може ли да Ви прекъсна за малко? Високото кръвно налягане е нещо обичайно за повечето хора. И Вие казвате, че то е причина за заболявания на сърцето и кръвоносните съдове. Можете ли да ни обясните защо?"

Красимир Сачев: Ето защо почти 70% от смъртните случаи са сърдечни и съдови заболявания. Защото всички смятат, че високото кръвно налягане е нещо нормално.

Освен това, именно заради повишеното кръвно налягане започват да се развиват всички заболявания на сърдечно-съдовата система. И всички смъртни случаи са вследствие на сърдечна недостатъчност, сърдечен удар или инсулт са по вина на високото кръвно налягане.

Водеща Лице в Лице: "Защо е толкова опасно?"

Красимир Сачев: Ако трябва да кажа съвсем накратко, кръвното налягане започва да се увеличава поради стагнация на кръвта в малките артерии. Тялото трябва допълнително да изтласка кръвта с нужната скорост и это защо осигурява такова необходимо налягане.

Поради скокове на кръвното налягане, стените на големите артерии започват да се повреждат. На местата на увреждане холестеролът и другите мастни плаки започват да се утаяват. Появява се атеросклерозата.

Проблем № 1 - това води до коронарна болест на сърцето. Проблем № 2 - интензитетът на подскачането на налягането при хората се увеличава. Което от своя страна води до още по-голямо съдово замърсяване.

В същото време нараства натоварването на сърцето, което се износва няколко пъти по-бързо, отколкото трябва. Започват проблеми със сърдечните клапи, появяват се аритмия и тахикардия. Поради честото високо кръвно налягане се увеличава рискът от разкъсване на кръвоносните съдове и инсулт. Човек веднага почва да има много такива смъртоносни заболявания, които първоначално се причиняват единствено от едно високо кръвно налягане. Той може да умре по всяко време.

Водеща Лице в Лице: "Колко вероятно човек да има ранна смърт? Ако например започне да му се вдига кръвното, колко време ще мине от началото на болестта до смърта?"

Красимир Сачев: Ако имаме предвид, че методите на лечение на пациенти, които повечето лекари използват, и лекарствата, които им се предписват, тогава вероятността от смърт е направо 100%. За съжаление, сега в българските аптеки просто няма ефективни лекарства. И в Европейския Съюз нямат, затова французите са готови да купуват това лекарство.

Инфаркт на миокарда, остра сърдечна недостатъчност, инсулт - всяко от това заболявания със сигурност може да убие човека. Времето от появата на първите скокове на кръвното налягане до смъртта е различно за всички и зависи от отделните фактори. Много зависи от начина на живот, лекарствата и вашата наследственост.

Средно мога да кажа със сигурност, че високото кръвно налягане и други заболявания на сърдечно-съдовата система съкращават живота на човека с 15-20 години, не по-малко. Някой, например, може да доживее до 80, но умира на 60. Вярно е и обратното, ако съдовете и сърцето се излекуват навреме, тогава можете да живеете много по-дълго.

Водеща Лице в Лице: "Как да се спасиш? Има ли възможности за ефективно лечение? Можете да се надявате на помощта на лекарите в България?"

Красимир Сачев: Зависи от конкретната ситуация. Знаете ли, че много от лекарите всъщност взимат пари от фармацевтичните компании. Въпреки това, много от тях дори не са наясно, че помагат на пациента да си отиде в другия свят, когато им предписват определени лекарства. Те не осъзнават колко са опасни.

Друг проблем е, че в аптечните вериги няма ефективни лекарства. Аптеките са преди всичко бизнес, който се интересува от максимална печалба. Те не се интересуват от нови лекарства, които реално могат да помогнат. Включително и изобретинието на Софийския институт по сърдечно-съдова патология, нито една аптека в България не се съгласи до го продава.

Точно след това ръководството на Института се обърна към Министерството на здравеопазването с молба за стартиране на общонационална програма, по време на която всеки човек, въпреки нивото на богатство, може да придобие високоефективно лечение на сърцето и кръвоносните съдове. Те обаче получиха отказ от г-жа Минкина, която също искаше да принуди да продават "CardioActive" в чужбина, което по принцип не би направил разумен човек. Десет години работихме за помощ на гражданите на България, а не на французите или германците.

Водеща Лице в Лице: В нашето студио има представител на аптечната верига "Фармасток" г-н Данаил Зоров. Въпрос – защо се отказахте от лекарството "CardioActive"?

Данаил Зоров: Те не предлагаха бизнес партньорства, а някакъв социализъм. Продайте лекарството с максимален марж от 10%, с фиксирана цена. Освен това те искаха постепенно да намалят изкупната цена за него чрез привличане на медицински средства или държавно финансиране. То за нищо не става. Съжаляваме, разбира се, но имаме частен бизнес. И ако офертата не е търговски изгодна, тогава имаме пълно право да я отхвърлим.

Красимир Сачев: Вие не сте само частен бизнес. Животът на хората зависи от него. В края на краищата те са тези, които купуват лекарството от вас. Вие продавате очевидно неефективни лекарства, отказвайки да продавате всичко, което би могло да навреди на печалбата ви. Аз лично присъствах на разговорите и чух вашите служители да казват, че нашият "CardioActive" ще намали продажбите на всички лекарства за сърце и хипертония, които представляват две трети от печалбите ви. Отвратително и ужасно е да правиш пари за живота на хората!

Водеща Лице в Лице: Г-н Зоров, можете ли да коментирате по някакъв начин това?

Данаил Зоров: Не мисля, че трябва да коментирам. Мога само да кажа, че всички лекарства, продавани от нас, са преминали сертификация в България. Ако някои от тях са забранени, веднага ще ги премахнем от продажба. Но всичко се прави стриктно в съответствие със закона. Що се отнася до "CardioActive" от Софийския институт по сърдечно-съдова патология, както казах, имаме частен бизнес. И не можем да бъдем принудени да продадем нещо против волята си.

Красимир Сачев: Когато хора като г-жа Цветеслава Минкина работеха във фармацевтичната дирекция, мога да си представя как протичаше процесът на сертифициране на нови лекарства там. Надявам се новото ръководство да участва и в проверката на присъстващите препарати.

Водеща Лице в Лице: Г-н Вълчев, оказва се, че "CardioActive" все още е на склада?

Румен Вълчев: За щастие не. Сега преминахме от решаване на административните проблеми на предишния екип към нормална работа. И ние заедно със Софийския институт по сърдечно-съдова патология, както и с Националния български медицински фонд установихме прякото разпространение на "CardioActive".

Освен това постигнахме споразумение за финансиране на производството му от бюджета, както първоначално бяхме предложели.

Искам да разберете, че Софийският институт по сърдечно-съдова патология, подобно на Министерството на здравеопазването, не е търговска структура. Това е медицинска изследователска институция, подчинена на държавата. Следователно той няма цел да прави пари. Напротив, пари от държавния бюджет се харчат за това лекарство. В резултат на това стана възможна дистрибуцията на "CardioActive" за минимална цена. Всеки гражданин на България може да поръча лекарството с доставка.
Цената за уникалния препарат "CardioActive" според националната програма е само 69 лева! (което е дори по-ниско от цената за производството му, която е 220 лева)

Водеща Лице в Лице: Как хората могат да получат "CardioActive"? Къде? Защо не го изпратихте в болници?

Румен Вълчев: Не сме го изпращали в болници заради страх от банална кражба. На екрана, който цитирате в самото начало, един от коментаторите всъщност предлага да се открадне и да се продаде "CardioActive" в чужбина. Освен това предлага на останалите да сътрудничат. Изпращайки го в болници, ще направим ситуацията да е извън контрол. И както показва моят опит, най-вероятно лекарството ни ще се раздава само на онези, които могат да платят на лекаря.

Следователно продажбата е под строг контрол от Института по сърдечно-съдова патология. Освен това всяко изпращане на лекарството се контролира от специална комисия от Министерството на здравеопазването на България. За да получите "CardioActive", просто оставете заявка с вашето име и телефонен номер.

Водеща Лице в Лице: Правилно ли разбрах - всеки гражданин на България може да получи лекарство за лечение на болно сърце, което струва 220 лева при цена само за 69 лева?

Румен Вълчев: Да, всеки български гражданин може да направи молба за поръчка на "CardioActive" и да го получи за 69 лева.

Едно "но" - това се постига чрез субвенции от държавния бюджет. Засега финансирането от Министерството на здравеопазването ще бъде достатъчно за партида от 5 500 опаковки на лекарството. Следващата партида вече ще бъде самоподдържаща се без финансиране, така че цената там ще бъде почти 4-5 пъти по-висока! Прогнозната цена на следващата партида за българските жители ще бъде 250-300 лева.

Водеща Лице в Лице: Но сега хората все още могат да получат лекарстовото за 69 лева?

Румен Вълчев: Сега от първата партида са останали около 1500 опаковки. Търсенето нараства експоненциално. Ако в първия ден отделихме само сто опаковки, то на третия повече от хиляда. Затова е трудно да се каже колко дълго ще се предлага лекарството за толкова ниска цена. Най-вероятно 1-2 дни. Освен това по-нататъка ще стане само по-скъпо.

Условия за получаване на CardioActive с отстъпка:

Трябва да живеете в България. Могат да получат по най-ниска цена САМО ЖИТЕЛИТЕ НА БЪЛГАРИЯ. Извън страната CardioActive НЕ СЕ ИЗПРАЩА.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaw12929
Категория: Политика
Прочетен: 14206128
Постинги: 5609
Коментари: 13044
Гласове: 68271
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031