Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.01.2011 19:40 - Д-Р ПЛАМЕН НЕНОВ ОТ ПЛЕВЕН
Автор: veselinvalev Категория: Рецепти   
Прочетен: 34378 Коментари: 24 Гласове:
34

Последна промяна: 29.01.2011 20:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Пиша тази статия основно заради две неща. Едното е да благодаря на д-р Пламен Ненов от ДКЦ  "Св. Пантелеймон" - гр. Плевен:   http://www.svetipantaleimon.com/bg/doctors/5/   Другото нещо, заради което пиша това, е да бъде полезно за тези, които имат проблеми в колянната става.   Преди тридесет и две години (1979 г.) вследствие на футболна контузия получих скъсване на вътрешен менискус, който ми беше опериран тогава във Военна болница - гр Сливен. Няколко години по късно започнах да получавам болки в цялото коляно. Живях с тези болки почти тридесет години. Лекари-ортопеди ми бяха казали , че съм получил шипове, а те не се лекували. Даже ми дадоха един хумористичен пример с мумиите, които археолозите изравяли в Египет, - та на тези мумии костите им били поизгнили, но шиповете им си стояли непокътнати. Така аз се бях примирил, че ще живея с болки в коляното до края на живота си. Болките, обаче, преди няколко години станаха непоносими и понякога даже не можех и да вървя. Бях получил подутина във външната част на коляното кажи-речи с размера на гълъбово яйце. Преди година и половина отидох отново на ортопед, който като разгледа ренгеновата снимка ми каза, че имам киста на външния менискус и тя трябва да бъде оперирана. "Само че, каза ми този ортопед, тази операция не е за мен - тя е за по големи специалисти от мен.". И нали сме в ерата на интернет, започнах да се ровя по форуми и сайтове за да сондирам мнения за ортопеди-хирурзи -  специалисти в артроскопия на колянна става. Също, започнах да питам и мои познати, които са имали проблеми. Един от тях ми каза, заминавай за Плевен, там има големи специалисти, на мен ми помогнаха. Сетих се за един друг мой познат, който имаше големи проблеми с менискусите. Бяха му правени няколко операции. "Ще те пратя при най-точния човек - д-р Пламен Ненов от Плевен. Първата операция ми я правиха във Варна, следващите в София, но операциите, които решиха всичките мои проблеми с колената, ми ги направи д-р Ненов в Плевен. Той е най-добрият наш специалист при операция на колянна става." Това ми каза моят познат и аз го послушах. Поисках от личния си лекар направление за плевенската клиника и д-р Пламен Ненов ми направи операцията. Днес, вече година след нея, се чувствам отлично. Никакви болки в коляното. Вървя си като кон, случвало ми се е да карам петдесет-шестдесет километра с велосипед на ден, - коляното ми си е супер. И това благодарение на този наш лекар и неговия екип. Отношението в клиниката към мен беше чудесно от целия персонал. Не съм плащал допълнителни пари, всичко си беше по направление от здравната каса. Споделям този мой житейски опит за тези, които имат подобен проблем и търсят решението му, защото си е много важно човек да си е здрав. И още веднъж, разбира се, с благодарности към д-р Ненов, към целия негов екип, към всички лекари и сестри, които се погрижиха за мен!



Гласувай:
34



Следващ постинг
Предишен постинг

Спечели и ти от своя блог!
1. tili - Нещо позитивно на
29.01.2011 20:45
фона на всеобщото ожалване по всякакви поводи ми действа като глътка жива вода.
Благодаря ти, Веско! Да си жив и здрав, както и д-р Ненов! :)))
цитирай
2. veselinvalev - tili
29.01.2011 20:55
tili написа:
фона на всеобщото ожалване по всякакви поводи ми действа като глътка жива вода.
Благодаря ти, Веско! Да си жив и здрав, както и д-р Ненов! :)))


Както винаги спонтанно рефлективна и максимално откровена. Бъди все такава, Лили! Винаги с глътка жива вода!
цитирай
3. kasnaprolet9999 - Много се радвам, че си попаднал на ...
30.01.2011 00:06
Много се радвам, че си попаднал на добър лекар, дай боже всекиму. За съжаление напоследък докторите, които останаха в българия нещо не си дават много зор и го карат през просото.
цитирай
4. lamiata - Браво, Веско!
30.01.2011 08:39
Друго си е "да удариш едно здраво коляно"...

http://lamiata.blog.bg/poezia/2011/01/29/apendiktomiia.676155
цитирай
5. lubara - Поздрави, veselinvalev!
30.01.2011 09:32
Eй, момче младо, и аз имам проблем с дясното коляно, шип навярно. Карай си колелото и бъди здрав!
цитирай
6. veselinvalev - kasnaprolet9999
30.01.2011 09:47
kasnaprolet9999 написа:
Много се радвам, че си попаднал на добър лекар, дай боже всекиму. За съжаление напоследък докторите, които останаха в българия нещо не си дават много зор и го карат през просото.


По твоята логика, Невена, и пациентите, "които останаха в България не си дават много зор и го карат през просото". Тези, които останахме в България трябва да се научим да живеем заедно, защото всички сме пациенти прекалено болни за да могат да ни излекуват. Болни сме от несправедливост, от грабежи, от лицемерие и фалш, които си продължават по стара комунистическа традиция да не се решава проблем, а да се премахва човекът, който казва, че има проблем. От всичко сме болни. И от неблагодарност сме болни. И от завист, и от априорна омраза сме болни. Проблемът е как да заживеем заедно помежду си, нещо което дедите ни са правили с изкуство. Изкуството на думите, на жеста, на танца, на песента, на традициите, на труда, изкуството на задругата и на общината. Нашето общество е много болно, но това не е проблем на лекарите. Защото и те са част от това болно общество. Част от общата ни болест.
Не знам, Невена, дали е било късмет, но да си призная, в почти всички лекари, с които ми се е наложило да се срещна последните години, съм видял трудолюбиви, честни, внимателни професионалисти. Може наистина да е било късмет. Но е факт. А и обществото ни е пазарно. Преди да си купиш нещо, стока или услуга, си правиш проучване, преценка, Затова и написах статията, за да споделя своя опит в нещо конкретно и важно, според мен. Защото, за този който куца с болка в коляното е важно да може да започне да върви отново нормално. И да си върви в пътя, да не я кара през просото.
Поздрави!
цитирай
7. smile999 - И на теб ще кажа, и тук има Човеци. . . ...
30.01.2011 09:49
И на теб ще кажа, и тук има Човеци...:-)
цитирай
8. veselinvalev - lamiata
30.01.2011 10:00
lamiata написа:
Браво, Веско!
Друго си е "да удариш едно здраво коляно"...

http://lamiata.blog.bg/poezia/2011/01/29/apendiktomiia.676155


Приятелски ударено коляно си е едно от най-здравите неща в тоз живот, Цецо. Благодарско за което! И поздрави!
цитирай
9. veselinvalev - lubara
30.01.2011 10:07
lubara написа:
Eй, момче младо, и аз имам проблем с дясното коляно, шип навярно. Карай си колелото и бъди здрав!


Поздрави, Любо! Ти си едно шило (сиреч младо шиле) дето в торба не стои и обикаля де що баир види. Да си жив и здрав! И недей да гадаеш какво имаш в коляното, ами иди на специалист да ти каже. И да ти помогне. За да се все младо шило дето боде що требе.
цитирай
10. veselinvalev - smile999
30.01.2011 10:09
smile999 написа:
И на теб ще кажа, и тук има Човеци...:-)


Разбира се, че има, smile999. Повечето сме такива.
цитирай
11. mamas - Бъди здрав, Веско!
30.01.2011 13:11
Май и аз трябва да се поразходя до Плевен...
цитирай
12. анонимен - Веско, отначало си помислих, че цитираш разказа на друг човек,
30.01.2011 13:24
а то ти си бил щастливият пациент на д-р Ненов! Това е хубава новина в морето от лоши!
И точно навреме - доста "мастило " се изля за лошите български лекари. Ти сипа лъжица мед в кацата с катрана.
цитирай
13. veselinvalev - mamas
30.01.2011 15:57
mamas написа:
Май и аз трябва да се поразходя до Плевен...

Плевен си е добро място за разходки, Славче. Ако е и заради здраве става и зимата даже. Миналата година като пристигнах с влака в три сутринта на 19 януари беше най-студения ден в годината, а Плевен беше най студения град в България тогава - минус 18 градуса. На следващия ден преди обед, като напусках на патерици клиниката, беше минус 6. Направо ми се стори жега. Така че, не му мисли много за разходката. Зависи от вътрешната настройка за базова температура. Или темперамент. :)
цитирай
14. veselinvalev - parasol
30.01.2011 16:50
parasol написа:
Веско, отначало си помислих, че цитираш разказа на друг човек, а то ти си бил щастливият пациент на д-р Ненов! Това е хубава новина в морето от лоши!
И точно навреме - доста "мастило " се изля за лошите български лекари. Ти сипа лъжица мед в кацата с катрана.


А, има и цитати и на други хора, Слави, но основния разказ си е за мен като пациент.
То ако почнем на акерня да черним съсловия, няма да остане читаво съсловие в България. И ще да тръгнат черни потоци с мастило. И каци с катран. Та нали имам мед в повечко, реших да слагам по една лъжичка на каца катран. Белким го заквасим катрана. :-)
цитирай
15. veninski - Сполай ти за добрата дума, Веско! От ...
31.01.2011 07:14
Сполай ти за добрата дума, Веско! От нея имаше нужда не само д-р Ненов (златни ръце има - Бог да го благослови!), а и цялото лекарско съсловие... Най-малкото защото огромната част от него са читави специалисти. А калпавите трябва да се заклеймяват! И да им се отнемат правата завинаги. Иначе през 1980 г. аз също правих операция на вътрешен менискус, който скъсах по време на състезание. Досега нямам никакви проблеми с коляното, защото д-р Чолаков от Пловдив беше изглючителен хирург!!! Лека му пръст!

Поздрави от Родопите, приятелю!
цитирай
16. hristo27 - Има в България прекрасни лекари ...
31.01.2011 10:40
Има в България прекрасни лекари отдадени на професията си.
Но има /и за жалост в последно време не са малко/ и такива, които използват тази хуманна професия за печалбарство за сметка на болния!
цитирай
17. ckarlet - Има и изключителни лекари, които ...
31.01.2011 10:45
Има и изключителни лекари, които отдават живота си на професията.
Поздрави, Veselinvalev! Радвам се, че всичко е преминало при теб отлично!
Прекрасен ден!
цитирай
18. veselinvalev - veninski
31.01.2011 15:23
veninski написа:
Сполай ти за добрата дума, Веско! От нея имаше нужда не само д-р Ненов (златни ръце има - Бог да го благослови!), а и цялото лекарско съсловие... Най-малкото защото огромната част от него са читави специалисти. А калпавите трябва да се заклеймяват! И да им се отнемат правата завинаги. Иначе през 1980 г. аз също правих операция на вътрешен менискус, който скъсах по време на състезание. Досега нямам никакви проблеми с коляното, защото д-р Чолаков от Пловдив беше изглючителен хирург!!! Лека му пръст!

Поздрави от Родопите, приятелю!


Сполай ти и на теб, Васко, че си изключителна душа и голям разказвач! Сполай ти и за това, че споменаваш със светла памет д-р Чолаков от Пловдив. Житейските преживелици ни учат да ценим, пазим, почитаме, славим истинското за да се множат добродетелността и професионализма.

Поздрав на Родопите, приятелю!
цитирай
19. veselinvalev - hristo27
31.01.2011 15:37
hristo27 написа:
Има в България прекрасни лекари отдадени на професията си.
Но има /и за жалост в последно време не са малко/ и такива, които използват тази хуманна професия за печалбарство за сметка на болния!


Всичко, което пишеш, Христо, е така. Ако публичността за едното и другото е по голяма, по лесно и обществото ни ще пресее здравото зърно, с което трябва да се засеят нормите и правилата на истинските ни отношения. Да бъдат ценени и възнаградени усилията и труда на истинските честни професионалисти, а не на крадците, спекулантите и изнудвачите.
цитирай
20. veselinvalev - ckarlet
31.01.2011 15:44
ckarlet написа:
Има и изключителни лекари, които отдават живота си на професията.
Поздрави, Veselinvalev! Радвам се, че всичко е преминало при теб отлично!
Прекрасен ден!


Благодаря ти за хубавите думи, ckarlet.
Прекрасен ден и на теб!
цитирай
21. анонимен - adobe reader professional 9
19.02.2012 16:24
windows 7 64 bit minimum requirements adobe after effects cs3 plugins http://esdmamk.hostingsociety.com/acrobat-pro-10.html acrobat pro 10
цитирай
22. анонимен - ДОКТОР ПЛАМЕН НЕНОВ ПЛЕВЕН ОРТОПЕД
18.07.2012 01:33
ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ ДОКТОРА!!!
ГОСПОД ЗДРАВЕ ДА МУ ДАВА И ЩАСТЛИВ ЖИВОТ!!!
МНОГО ХОРА ЖИВЕЕМ БЛАГОДАРЕНИЕ НА НЕГО!
БЛАГОДАРЯ ВИ,ДОКТОРЕ!!!
/ЗЛАТКА ДЕЛЧЕВА,ХАРМАНЛИ/
цитирай
23. анонимен - Лекувах се в тази болница и останах ...
10.10.2012 07:15
Лекувах се в тази болница и останах разочарована, само ми отиде направлението.Сега ще трябва да търся други специалисти и да си плащам всичко отново. София си е София.
цитирай
24. анонимен - TsewDsFOHuemYVBLNAh
05.11.2012 05:15
GQOILV <a href="http://fthoxshdqxdg.com/">fthoxshdqxdg</a>, [url=http://yqybyevklbcm.com/]yqybyevklbcm[/url], [link=http://ljfchlxxrvxd.com/]ljfchlxxrvxd[/link], http://frqkdpftilbl.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: veselinvalev
Категория: Изкуство
Прочетен: 2073291
Постинги: 245
Коментари: 4521
Гласове: 15189
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031